Ege İZMİR’DEN TÜM TÜRKİYE’YE KİŞİYE ÖZEL TERZİ HİZMETİ

İZMİR’DEN TÜM TÜRKİYE’YE KİŞİYE ÖZEL TERZİ HİZMETİ

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

30 yıldır ailesiyle birlikte terziliği hakkıyla yaşatan Bülent Alcan “Dünyaca ünlü markaların kumaş koleksiyonlarını tercih ediyoruz. Özel düğünlerin seçkin damatlarını giydiriyoruz. Kişiye özel dikimen az gelinlik kadar önemli” dedi

İZMİR’DEN TÜM TÜRKİYE’YE KİŞİYE ÖZEL TERZİ HİZMETİ

İzmir’den tüm Türkiye’ye, kişiye özel terzi hizmeti veren Bülent Alcan, küçük yaşlarda çıraklıktan başladığı aile mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor. Erkek giyiminde uzmanlaştıklarını belirten Alcan, “Kişiye özel dikim yapıyoruz, asla sentetik kumaş kullanmıyoruz. Kentin iş, sanat ve politika dünyasından öne çıkan isimleri, bizi tercih ediyor” dedi. Özelikle damatlık ve smokin siparişleri aldıklarını dile getiren Alcan, mesleğin inceliklerini anlattı...

Haberin Devamı

- Bize biraz kendinizden söz eder misiniz?

1978 İzmir doğumluyum, aile köklerimiz Kars’a dayanıyor. Bir kızım var, çocukluğumdan beri modaya, terziliğe merakım vardı. İş olarak hayallerimin büyük bir kısmını gerçekleştirdim, her gün kumaşların, iğnenin ve ipliklerin içindeyim. İşimi ilk günkü gibi severek yapıyorum.

- Her ilmeğinde emek isteyen bir iş yapıyorsunuz. Meslek hayatınıza nasıl başladınız?

Meslekler içerisinde en değerlilerinden birisi terzilik. Ben çocukluğumda ilkokul döneminden amcamın yanında çıraklık ile mesleğime başladım. İki amcam da terzi ve biz 30 yılı aşkın bir süredir İzmir’de ailece sadece terzilik mesleğini icra ediyoruz ve bu mesleği çok iyi yapıyoruz. Övünmeden geçemeyeceğim, çünkü İzmir kent yaşamının öne çıkan isimleri bizi tercih ediyor.

Haberin Devamı

- Damatlık ve smokinde çok tercih edilme nedeniniz nedir?

Tercihlerimizi, dünyaca ünlü firmaların kumaş koleksiyonlarından yapıyoruz. Özel düğünlerin seçkin damatlarını giydiriyoruz. Kişiye özel dikimler, en az gelinlik kadar önemli. Smokin ve damatlıklar provalarla tamamlanıp hızlı ve itinalı olarak özel davetlerde yerini alıyor.

- Kumaş seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Mevsime ve kullanım alanlarına göre seçiyoruz. Sentetik polyester karışımı olan kumaşları tercih etmiyoruz. Doğal materyaller önceliğimiz; gerçek ve kaliteli yün, ipek ve keten.

- Müşterilerinizle süreç nasıl ilerliyor?

Kendine özel kıyafet diktirmek isteyen kişi, güçlü referanslarımız sayesinde önce bizi buluyor. Nasıl bir tarzda, hangi renklerde, hangi modelde giysi istediğini dinliyor, profesyonel açıdan ele alıp önerilerde bulunuyorum. Dünyaca ünlü kumaş markalarının koleksiyonlarından mevsime özel seçimler yaptırıp ölçü aşamasına geçiyoruz. Kişinin vücut ölçülerini tam ve doğru olarak alındıktan sonra provalar gerçekleşiyor. Elde ve makinede özenle dikilen kıyafetler müşteriye teslim ediliyor.

- Bildiğimiz kadarıyla işi ustalığıyla yapan çok isim yok. Yeni nesiller için usta-çırak ilişkisini yaşatıyor musunuz?

Yaşatmak için çabalarımız var, hatta çırağım var ama işin aslı genç yetenekler arıyor ve bulunca destek olmaya çalışıyoruz. Bunun için özel bir projeler geliştirilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde gerçek zanaatlar, başta terzilik olmak üzere ve diğer meslekler için çocukları eğitime başladıkları andan itibaren yeteneklerine göre yönlendirmek ve mesleğe dayalı eğitim vermek gerektiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

- Sadece damatlık dikimiyle mi ilgileniyorsunuz? Yelpazede başka neler var?

Bir erkeğin ihtiyacı olan birçok giyim ürününü üretebiliyoruz, günlük ya da özel günler için takım elbise, ceket, pantolon kombinleri, özellikle farklı kumaş ve model alternatifli gömlekler, kışın palto, yazın bermuda şort gibi bir çok farklı ürün grupları markamız altında bulunuyor.

- Kadın giyime yönelme planlarınız var mı?

Uzmanlık alanımız erkek giyimi, onun için uzun soluklu bir eğitim ve tecrübe edinmek gerekir. Birden fazla alana yönelmek çok doğru değil aksi takdirde uzman olduğunuz alanda büyük sorunlar yaşamanız kaçınılmaz…