Ege KADINLAR KONUŞACAK

KADINLAR KONUŞACAK

11.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Tam 57 ülkeden bine yakın kadın akademisyen, siyasetçi ve sanatçının katılımıyla kongre düzenlenecek

KADINLAR KONUŞACAK

Dört gün sürecek
TÜRKİYE’NİN en geniş katılımlı ‘Uluslararası Multidisipliner Kadın Kongresi’ İzmir’de gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin organize ettiği kongre 13-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Etkinliğe 57 ülkeden bine yakın, akademisyen, siyasetçi ve sanatçı katılacak. 18 ana konuda 175 altbaşlık altında bin 500 bildiri sunulacak.

En kapsamlı çalışma
DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Buca Tınaztepe Kampusü’nde yapılacak kongrenin bugüne kadar kadına yönelik yapılmış en kapsamlı çalışma olacağını belirtti. Füzün, “Dokuz Eylül Üniversitesi aydınlığa yürüyen yolda önemli bir adım daha attı. Kadını her boyutta değerlendiren bir kongreyi hayata geçirmenin şerefini yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’in tanıtımı için iyi fırsat
İZMİR Resim ve Heykel Müzesi Galerisi’nde “Türk Resminde Kadın 1900-2000” başlıklı sergi açılacak. Türk resminin ilk kadın ressamlardan Müfide Kadri’nin çok ender bir tablosuyla Fahrel Nisa Zeyd, Şükriye Dikmen, Neşe Erdok, Eren Eyüboğlu gibi kadın resimleri üretmiş ünlü ressamların yapıtları sergilenecek. Konuklara, İzmir’in tarihi ve turistik yerleri gösterilecek.

Açılım şikayeti
KADIN Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER), “İzmirli kadınlar demokratik açılım konusunda neler diyor?” konulu toplantı düzenledi. Açılım konusunda birçok kişiye düşüncelerinin sorulduğunu söyleyen KADER Şube Başkanı Doç. Meltem Onay, “Bize kimse sormuyor. Biz bu konuda ne düşünüyoruz kimse dikkate almıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ünlü isimler katılacak
KADIN Kongresi’ne akademi, sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler katılacak. İşte onlardan bazıları: Ayşe Ayata, Canan Balkır, Canan Güllü, Eva Parra Membrives, Fatmagül Berktay, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Gaye Erbatur, Gertrude Durusoy, Güldal Akşit, Güldal Mumcu, Halime Güner, Lale Akgün, Mary Evans, Mine Göğüş Tan, Nermin Abadan Unat, Nüzhet Berrin Aksoy, Oya Talat, Reina Lewis, Selma Aliye Kavaf, Şahika Yüksel, Şehnaz Yılmaz Footer, Şirin Tekeli, Türkan Miçooğulları, Yıldız Ecevit ve Zehra Arat.