Ege Kadınlar şiddeti konuştu

Kadınlar şiddeti konuştu

16.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, İzmirli kadın milletvekili adaylarını buluşturdu. Kadın adaylar, son yıllarda kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarını tartıştı.

Kadınlar şiddeti konuştu

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’ndaki buluşmaya, CHP’den Seniye Nazik Işık, Elif Tataroğlu, AK Parti’den İlknur Denizli, DP’den Ezgi Yaman, Özlem Başkaya ve MHP’den Serap Özöktem katıldı.
AK Partili İlknur Denizli, “Kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha çok yer alması için ilk başta erkeklerin el kaldırması lazım. Kadınlara, iş hayatındaki başarının sosyal hayatta da başarı getireceğine inanıyorum. Mecliste, kadınlar ve erkekler için aranan kriterlerin eşit olması lazım. Ben Ankara’ya trafiği felç etmek için gidiyorum. AKP’yi seçme nedenim ise bu kentle derdim olduğu içindir” diye konuştu.

Pozitif ayrımcılık yapılacak

CHP’li Nazik Işık, “Pozitif ayrımcılığın her alanda uygulanması gerektiğine inanıyorum. Töre ve namus cinayetlerinde suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yaparak Güldünya Yasası çıkaracağız” dedi.
CHP adayı Elfin Tataroğlu ise 33 yaşında genç bir aday olarak, siyaseti gençleştirmek, kadınlaştırmak için önemli bir adım attıklarını ifade etti.
DP’li Ezgi Yaman seçildiği takdirde kadına önem veren bir iktidar sözü verdi.
MHP’li Serap Özöktem de “Bir kadın olarak elimi taşın altına sokmak istedim. Konak Belediyesi’nin düzenlediği panelde yer almaktan çok mutluyum. Benzer panellerde yine bulunmak isterim” diye konuştu.

Türmen’den taksici esnafına ciddi söz

CHP 1. Bölge milletvekili adayı Rıza Türmen, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti. CHP’nin iktidarında başta korsan taksiciliğin önlenmesi olmak üzere pek çok konuda şoförlerin haklarının korunacağını dile getiren Türmen, “Seçim beyannamemizde şoför esnafına yönelik vaatlere yer veren tek partiyiz. Yapılacak yasal düzenlemeyle şoförlerimize esnaf olma hakkı resmen tanınacak. Şoförlere sosyal güvenlik hakları iade edilecek. Araç sahiplerinin yanında işçi gibi çalışan olmaktan kurtarılacak. Trafik yasasında taksi tanımı yapılacak. Sürücülerin eğitimine önem verilecek, ehliyet sınavlarında ciddi denetimler yapılacak” dedi.