Ege Karesi’nin yıldızı parlıyor!

Karesi’nin yıldızı parlıyor!

30.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri tek tek hayata geçiren Başkan Dinçer Orkan, “Gelirimizi artıran yatırımlarımız sayesinde ilçemizin değerine değer katıyoruz. Biz lafla, sözle değil, icraatlarımızla bunu belgelemiş oluyoruz” dedi

Karesi’nin yıldızı parlıyor

Karesi Belediyesi söz verdiği projelerin açılışlarını bir bir yapıyor. Kültür ve Sanat Evi, Güneş Enerjisi Santrali (GES), Turplu Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon, Kamçılı, Tatlıpınar, Yeniköy ve Kabakdere halı sahaları açılışları ardından Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası açılışı ve 1. Sınıf Katı Atık Getirme Merkezi temel atma töreni ile Atatürk Anı Evi açılışını gerçekleştirdi. Karesi’de şimdi sıra Armutalan Kültür Merkezi’nde...
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, çalışmalarını ve hedeflerini Milliyet Ege’ye anlattı. Kullandıkları mevcut belediye binasının Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ve yıkılacağını belirten Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ilk etapta Kızpınar Mahallesi’nde eski askerlik şubesi yanındaki Astsubay Sosyal Tesisi’ne taşınacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Yeni hizmet binası 2023’te

Başkan Orkan, “O binayı restorasyonu karşılığında 6 yıllığına aldık. Protokolü ve projelerini hazırlıyoruz, 1 yıl içerisinde taşınmayı planlıyoruz. Askeriyenin karşısında 40 dönümlük alan var, Vali bey sağ olsun, bu alanın 6 dönümlük kısmı Karesi Belediyesine tahsis edildi, tapusu çıkıyor, oraya da yeni belediye binası yapılacak. Belediyenin yeni hizmet binasının temelini 2023’de atmayı planlıyoruz. Hizmet binası için üniversitemizde Mimarlık Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz arasında yarışma yaptık, güzel projeler oluştu. Proje hemen hemen belli. Öncelik olarak belediyeyi geçici binaya, sonra da kendi binamıza taşıyacağız” dedi. Kırsal mahallelerde tarla yollarının açılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Dinçer Orkan, “5 kırsal mahallemizde halı saha açtık. Yeni dönemde Yaylabayır’a halı saha yapacağız. Üçpınar Mahallemize spor alanı kazandırılacak. Merkezde 3 yerde semt spor alanı yapacağız. Sefaköy Okullar Bölgesi, Sevgi Evleri arkası ve Toygar Mahallesi’nde semt spor alanları yapacağız, içerisinde çocuk oyun alanları yer alacak. Bu yıl tamamlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

GES projemizi yükselteceğiz

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, göreve geldiklerinde giderleri azaltıcı, gelirleri arttırıcı hangi çalışmaları yapabiliriz diye düşündüklerini ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Davutlar Mahallemizde 1.2 megavat ölçeğinde GES santrali kurduk. Oradan gelen gelir belediye kasasına güzel bir gelir olarak yansıyor. 1.2 megavatı 5 megavata çıkarmayı planlıyoruz. İlk geldiğimizde Temizlik İşlerindeki araçlarla ilgili bir kiralama ödeniyordu. 16 kamyon satın aldık, 2 kamyonu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olarak aldık. 3 ayda belediyenin kasasına net 697 bin lira para kaldı. Bu hakikaten belediyenin giderini azalttığı gibi gelir hanesine geri dönüş oldu” dedi.
Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün aynı yerde hizmet verdiğini belirten Başkan Orkan, “Araçları da kendimiz alınca Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ayrı yer yapalım dedik. Bununla ilgili Üçpınar Mahallesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait tesisiler yaptık. İçinde 20 ilçede olmayan, Katı Atık Getirme Merkezi’ni de yapıyoruz, inşaatı tamamlanmak üzere. Bu merkez yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak, 1.5 milyon lirasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olarak alıyoruz. Bu merkezde katı atıkları toplayıp, geri dönüşüme kazandıracağız ve belediyeye kazanç elde edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karesi’nin yıldızı parlıyor

Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz

Kentin tarihine de sahip çıktıklarını kaydeden Başkan Orkan, “Yıldırım Beyazıd Han Kültür ve Sanat Evi’ni açtık, sivil toplum örgütlerimiz ve biz bu binayı kullanıyoruz. Ecdad orasını Yıldırım Camii’nin eki olarak yemek yapım yeri olarak yapmış, alttan da camiye kadar tünel yapmışlar. Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz, Atatürk Evi’ni yaptık. Biz lafla, sözle değil, icraatımızla bunu belgelemiş oluyoruz. Bahçesine de organ bağışçıları ile ilgili Çınar Ağacı diktik. Her bağış yapanların isimleri ağacın yanında yazıyor. Yeşil alan çalışmalarıyla da ilgili 10 program yaptık. Kişi başı 2 m2 olan yeşil alanımızı 3.7 m2’ye çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Beşinci halı saha hizmette

Karesi Belediyesi yatırımlarının açılışlarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapılan halı sahalardan 5’incisi Kabakdere Mahallesi’nde hizmete girdi. Daha önce de Turplu Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon, Kamçılı, Tatlıpınar, Yeniköy Mahallelerinde halı saha açılışları gerçekleştirilmişti. Kabakdere İlkokulu bahçesinde inşa edilen halı saha açılışında Muhtar Musa Korkmaz. yapılan hizmetlerden ötürü Başkan Dinçer Orkan’a teşekkür etti. Başkan Orkan da Kabakdere’de bulunan arsa sorunun da çözüm aşamasına geldiğini ifade etti, “Tamamlandığında satışlar da yapılacak. Karesi Belediyesi olarak gelir getirici projeler üretmeyi sürdüreceğiz. Karesi’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Gelir getirici projelerden biri olan GES’in de açılışını yaptık. Şimdi güneş çıktıkça belediyemiz para kazanıyor” dedi.

Karesi’nin yıldızı parlıyor

‘Sıfır atıkta lider olacağız’

Haberin Devamı

Karesi Belediyesi tarafından Üçpınar Mahallesi’nde inşa edilen Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası açılışı yapıldı, 1. Sınıf Katı Atık Getirme Merkezi temelleri atıldı. Belediye giderlerini azaltmak için 16 adet çöp toplama kamyonu alındığını da ifade eden Başkan Dinçer Orkan, “2 tane de Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 kamyon geldi. 3 ayda giderler çıkarıldıktan sonra belediye kasasına 692 bin lira gelir elde etmiş olduk. 3 ayda bir kamyonu bedavaya getirmiş olduk. Böylelikle gideri azaltıp, geliri artırdık. Bu kamyonlara da yer bulabilir ve bakımını yapmak için yer arayışına girdik. Personelimizin de iyi şartlarda çalışmasını istedik. Üçpınar’daki 26 dönümlük alanda Temizlik İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binamızı inşa ettik ve bugün açıyoruz. Bize 1 milyon 300 bin lira gibi bir rakama mal oldu. Bu dışarıya ihale edilseydi 3 milyona yakın maliyeti olacaktı. 1. Sınıf Katı Atık Getirme Merkezimizi de kurmayı planladık. Burada 13 çeşit katı malzemesi toplanacak. Karesi, sıfır atık konusunda önder ve güçlü bir belediye olacak” ifadesinde bulundu.

Karesi’nin yıldızı parlıyor

Şamlı Panayırı renk kattı

Karesi’nin Şamlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen asırlık Şamlı Panayırı, binlerce kişinin katılımıyla birbirinden farklı etkinliklerle dolu dizgin geçti. Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen panayır 2 yıl sonra kapılarını yeniden açtı. Çocuklar ve gençler, geleneksel panayırda birbirinden eğlenceli aktiviteler, sportif faaliyetler ve çocuk oyunlarıyla gününü geçirdi.

İki muhteşem konser

Başkan Dinçer Orkan, “İnsanlarımız 2 yıldır birbirlerinden çok uzak kaldılar. Çok şükür o sıkıntılı günlerini geçirdik, bugünleri özlemişiz. Şamlı Panayırı’nı 2 gün planladık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah en iyi ve en güzel günler bizim olsun” dedi. Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, “Bizler insanız mutluluğa da, neşeye de, alışverişe de ihtiyacımız var. Hobi olarak gördüğümüz şeyleri yapmaya da ihtiyacımız var. Biz vatandaşımıza sorduk, bizden ne istiyorsunuz? Birinci sırada Kurtdereli Güreşleri çıktı, ikinci sırada Şamlı Panayırı çıktı. Hemen yapalım dedik. Balıkesir kabuğunu açıyor. Bir de kahvaltı festivali yapıyoruz” diye konuştu. Panayırın ilk akşamı Balıkesirli sanatçı Ömer Çandır ve son akşamında şarkıcı Ankaralı Ayşe Dinçer verdikleri konserle halkı coşturdu.

İmzalar atıldı

Karesi Belediyesi’nin “Akıllı Şehir Karesi” projesinin sözleşmesi Başkan Dinçer Orkan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından imzalandı. Teknik destek projesi kapsamında Akıllı Kentler, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Kentsel Hareketlilik, Yenilenebilir Enerji, Akıllı Kentlerde Çevre Yönetimi ve Akıllı Teknolojiler için Yaygınlaştırma başlıklarında 30 personele eğitim verilecek.

Anne adayına hazırlık eğitimi

Karesi Belediyesi’nin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile düzenlediği “Anneliğe Hazırlık Eğitimi” sona erdi. 3 hafta süren ve 32 gebenin katıldığı eğitimlerde doğum öncesi, süreci ve eğitimi ile doğum sonu lohusalık dönemi eğitimleri verilirken, sertifikalar Başkan Dinçer Orkan ve eşi Pelin Orkan tarafından takdim edildi. Uzmanlar Elif Erkanlı ve Güldenur Kayabaşı tarafından verilen eğitimler sonunda anne adaylarına hastane çıkışı, bebek battaniyesi ve ateş ölçer de hediye edildi.

Karesi’nin yıldızı parlıyor

‘Hep birlikte yönetiyoruz’

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ilçede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çalışmaları incelemek amacıyla mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. 2. Sakarya’nın ardından 1. Sakarya Mahallesi’ne giden Başkan Orkan, mahalle muhtarı İhsan Tonga ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Orkan okullarından çıkan öğrenci ve velilerle de bir araya gelerek sohbet etti. Hizmetlerinde katılımcılığı esas aldıklarını her seferinde vurgulayan Başkan Orkan, “Yaptığımız çalışmalar hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleşirken, hayata geçirdiğimiz projelerde de yine hemşehrilerimizin görüşlerini alıyoruz” ifadesinde bulundu.

Projeleri anlattı

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Makendonya’nın Üsküp şehrinde, “Building adult competences in Zero Waste circular economy in Europe-Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” kapsamında düzenlenen toplantıya katılarak sıfır atık konusundaki çalışmalarını anlattı. Ulusötesi toplantı faaliyetlerinin 1. gününde 4 panel gerçekleştirildi.
Gerçekleşen dördüncü panelde ise Döngüsel Ekonomi, Çevre ve İklim Değişikliği, Akıllı Şehircilik konularında Karesi Belediyesi’nin de katıldığı bir oturum yapıldı.

Armutalan’a kültür merkezi

Karesi Belediyesi, Armutalan Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalara başladı. “Geleneksel Gürcü Mimarisi” örnek alınarak yapılacak olan merkezin bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Belediyeye ait 1361 metrekare yüzölçüme sahip arsa üzerinde yapılacak olan kültür merkezi, 2 katlı ve toplam 724 metrekare büyüklüğünde olacak. Kültür Merkezi’nin 1. katında misafir odaları, muhtar odası, doktor odası ve köy dernek odası ile 2. katında 300 kişilik çok amaçlı toplantı salonu bulunacak. Kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkate çeken Başkan Dinçer Orkan, “Yıldırım Beyazıt İmarethanesi, Atatürk Kültür Evi, Karesi Bey Türbesi gibi tarihi ve kültürel yapılarımızı kentimize kazandırdık, kazandırıyoruz. Bu hizmet, sadece bir kültür merkezinden ibaret değil” diye konuştu.

Karesi’nin yıldızı parlıyor

Çifte açılış mutluluğu

Karesi Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Bi’dolu Etkinlik ile Karesi Millet Kıraathanesi ve Mobil Kütüphane açılışı yapılırken, Yazar Kahraman Tazeoğlu’da gençlerle bir araya geldi. Program sonunda Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Tazeoğlu’na teşekkür ederken, Balıkesir’in tarihi saat kulesinin birebir aynısı olan heykeli hediye etti. Başkan Orkan, “Bizim için gençlik çok önemli. Bu özel günde, güzel günde, böyle bir açılışta tertip edelim dedik. Ama biz sırf bugün değil, her zaman gençlerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz” dedi. Karesi Belediyesi tarafından tefrişatı yapılan mobil kütüphanenin de hizmete alındığını müjdeleyen Başkan Orkan, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’dan Allah razı olsun. Onun sağladığı, bize tahsis ettiği otobüsü mobil kütüphaneye çevirdik. Kırsal bölgelerde kullanmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Başkan Yücel Yılmaz, “Dinçer Başkanım ve ekibi bizim yapmayı planladığımız, eksik kalan ne varsa hepsini tek tek yapıyor. Atatürk Evi çok şey kattı ilimize. Küçük dokunuşlar çok anlamlı sonuçlar doğurabiliyor. Gençlerimize yatırım yapıyoruz” dedi.

Binlerce kişi ziyaret ediyor

Karesi Belediyesi’nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Karesi Atatürk Evi’ni, her ay binlerce kişi ziyaret ediyor. Evin açılması için çok çaba harcadıklarını belirten Başkan Dinçer Orkan, herkesin mutlaka görmesi gerektiğini dile getirdi, “Atamızın doğduğu evin benzerini yapmak ve geleceğe armağan etmek, her şeyden önce Kuva-yi Milliye Şehir Karesi’ye yakışırdı. 10 Kasım 2021 tarihinden 6 Şubat 2022 tarihi arasında 13 bin 765 kişi ziyaret etti. Evimizin kapıları, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak açıktır” diye konuştu.

Karesi’nin yıldızı parlıyor

İlk günkü azimle çalışmaya devam

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından 3 yılı geride bıraktık. Öncelikle bu süreçte güvenerek kenti bizlere emanet eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Bizler bu süreçte, 185 bini aşan nüfusuyla Balıkesir’in en büyük ilçesi olan Karesi’yi bir cazibe merkezi olarak haline getirmeyi amaçladık. Öne çıkan proje ve yatırımlarımızı inceleyeceğiniz haberlerde de görebileceğiniz üzere bir yandan kentimizin yaşam kalitesini artırmaya gayret ediyor, diğer yandan da şehrin sosyal ve kültürel hayatını canlı tutmak ve hemşehrilerimizin bizlere gösterdiği güven ve teveccühe layık olabilmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz.
Doğa dostu yatırımları önemsiyoruz. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimize yönelik çalışmalara ağırlık verirken kadınlarımızın sosyal hayatın ve üretimin içerisinde daha fazla yer almalarını sağlayacak adımları atıyoruz.
Karesi’de yaşayan her vatandaşımız bizim için çok değerli. Kimseyi geride bırakmayan ve daima geleceğe bakan belediyecilik anlayışımız ile kentimizin geleceğini planlarken Karesi Kent Konseyi çatısı altında ortak akılda buluşuyor, şehri hep birlikte yönetiyoruz.
Gücümüzü hemşehrilerimizle kurduğumuz gönül birlikteliğinden alıyor, Karesi’yi sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getiriyoruz.
Biz bu inançla, ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Bu yolda göstermiş oldukları katkı ve destekleriyle nedeniyle hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyor, keyifli okumalar diliyorum.

Dinçer Orkan

Karesi Belediye Başkanı