Ege Karın germede kişiye özel tedavi

Karın germede kişiye özel tedavi

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yoğun kilo verme, hamilelik ve doğum sonrası sarkmalara bağlı olarak oluşan bozulmalarda, karın duvarının şekillendirilmesi ve yağlanmanın giderilmesi için yapılan germe ameliyatı hakkında bilgi veren Özel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, bir çeşit estetik cerrahi operasyonu uyguladıklarını belirtti.

Karın germede  kişiye özel tedavi

Yoğun kilo verme, hamilelik ve doğum sonrası sarkmalara bağlı olarak oluşan bozulmalarda, karın duvarının şekillendirilmesi ve yağlanmanın giderilmesi için yapılan germe ameliyatı hakkında bilgi veren Özel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, bir çeşit estetik cerrahi operasyonu uyguladıklarını belirtti. Karın germe ameliyatında hastaya özel işlem yaptıklarını ifade eden Öksüz, “Uygulanacak teknik, derinin alınacağı bölge ve diğer hususlara, muayene sonrası karar veriyoruz. Genel anlamda sezaryen izi seviyesinde yanlara doğru çizilecek bir çizgi üzerinden göbek deliği bölgesine kadar olan kısımda bulunan sarkık ve çatlamış deri alınır ve göbek deliğinin yukarı kısmında kalan deri aşağı doğru gerdirilir. Göbek deliği de uygun pozisyona getirilebilmesi amacıyla yeniden oluşturulur. Ameliyat süresinin kişiden kişiye ve yapılacak cerrahiye göre değişir” dedi.
Doğumdan bir yıl sonra
Ameliyat sonrası hastaların 1-2 gün kadar hastanede kaldığını 1 ay süreyle özel korse kullanmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Öksüz, şöyle devam etti:
“Uygun hastalarda aynı anda uygulanabilen liposuction ile de yüz güldüren sonuçlar alınıyor. Eğer bölgede aşırı yağlanma varsa liposuction ile alıyoruz. Karın duvarı zarları üzerinde yerleştirilen toplayıcı dikişler sayesinde gevşemiş olan karın kaslarını da sıkılaştırıp eski sertliğine kavuşturabiliyoruz. Ayrıca ameliyat sonrasında hamilelik konusu kadın hastalarda soru işareti yaratmasın. Karın germe operasyonu hamile kalmayı etkileyen veya hamilelik sürecinde herhangi bir soruna neden olabilen bir operasyon değil. Operasyondan ne kadar süre sonra hamile kalınabileceğine hekimle birlikte karar verilmesi faydalı olur. Hamilelik sonrasında karın germe ameliyatı yaptırmak isteyen annelerin içinse ideal süre doğumdan 1 yıl sonrası.”