Ege Karşıyaka taraftarına özel tesis

Karşıyaka taraftarına özel tesis

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve Karşıyaka Spor Kulübü, KSK Fan Zone projesi için işbirliği protokolü imzaladı.

Karşıyaka taraftarına özel tesis

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve Karşıyaka Spor Kulübü, KSK Fan Zone projesi için işbirliği protokolü imzaladı. Kent Ocakbaşı olarak faaliyet gösteren alanda iki kurum tarafından ortaklaşa kurulması kararlaştıran KSK Fan Zone, Karşıyakalı taraftarlar için yeni yaşam alanı olacak. Karşıyaka’ya gönül vermiş herkesin evi olacak tesiste; KSK Store, restoran, kafe ve maç izleme alanı hizmet verecek
Projenin, içinde barındırdıklarıyla Türkiye’de bir ilk olduunu belirten Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Burası Karşıyaka’mızın ve kulübümüzün göz bebeği olacak. Yılın 365 günü hizmet verecek olan bu yerde, maçlarımızı izleyebileceğimiz, özel günlerimizde taraftarımızla buluşacağımız, şampiyonluk marşları söyleyeceğimiz KSK Fan Zone beni ve bütün ekip arkadaşlarımı çok heyecanlandırıyor. Bu iş birliğimiz büyüyerek devam edecek” dedi.
“Karşıyaka Belediyesi olarak kulübümüze her anlamda destek olmaya çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, “Hem kurumsal olarak kulübün kimliğine katkı sağlaması hem de maddi açıdan kulübümüzü destekleyecek bir proje olması açısından büyük önem taşıyor. Başka projeleri de beraberce yapmayı diliyor ve çok istiyorum. Kulübümüzün geleceğinin iyi olacağına inanıyorum. Yanında olmaya her zaman devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kadınlar birlik olup haklarını almalı

Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Paneli’nin ilk oturumu tamamlandı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Şevket Balla, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, herkesin eşit söz, temsil ve ücret hakkına sahip olması demektir. Karşıyaka’da bu kriterleri uyguluyoruz ve birinci sıradayız ancak ülkemizdeki şiddet olayları yüreğimize oturuyor. Çözüm için mutlaka İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’un uygulanması gerekiyor. Öte yandan şiddeti önleyecek güç, kadınlarımızdadır. Örgütlü mücadele ile çözüleceği gerçeğini görmek gerekir” dedi.
Ceza son çare
Panelin moderatörlüğünü üstlenen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter ise, “Farkındalık çalışmaları artsa da kadın sorunları hep yerinde sayıyor. Bunun kültürel, sosyal, yasal, adli pek çok yönü var ama bir türlü somut adımlar atılmıyor. Ceza son çare olmalıdır, öncesinde yapılması gerekenler çok önemlidir. Kadın mücadelesini hiçbir siyasi irade ile beslemedik; bizim mücadelemiz önce yaşam hakkımız ardından da potansiyelimizi kabul ettirmektir” diye konuştu.