Ege Kemal Bey'e acı şikayet

Kemal Bey'e acı şikayet

21.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinden istifa edip CHP’ye üyelik başvurusu yapan DSP’nin eski İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen, başvurusuna 10 aydır cevap alamayınca, durumu, bir düğünde karşılaştığı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı

Kemal Beye acı şikayet

DSP eski İzmir İl Başkanı ve İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen, partisinden istifa edip, 7 Aralık 2010’da CHP’ye üyelik başvurusunda bulundu, yaklaşık 10 aydır bir cevap alamadı. CHP’ye 7 Aralık 2010 tarihinde üyelik için başvuran DSP eski İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen’in üyeliği gerçekleşmedi. 10 aydır üyelik bekleyen Sökmen, geçen 11 Eylül’de DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer’in oğlu ile CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan’ın kızının nikahında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu’na bu konuda dert yandı. İzmir Barosu eski Başkanı Sökmen, “Kemal Kılıçdaorğlu’na ‘Efendim, 10 aydır CHP’ye üye olamadım’ dedim. Kendisi de ‘Nasıl olur’ diyerek, şaşkınlığını ifade etti” dedi. Aktif siyaset düşünmeyen Sökmen, hedefinin baro başkanlığı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İzmir örgütü Genel Başkan’a bağlandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık üç saat süren toplantıda, üç büyükşehirin il başkanlarına destek veren açıklamalar yaptı.İzmir İl Örgütü’nde bazı sorunların yaşandığını ve kendilerinin müdahalesinden sonra İzmir’in “süt liman olduğu”nu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’e iki genel başkan yardımcımızı gönderdim. (Volkan Canaalioğlu ve Gürsel Tekin) Sonra da kendim gittim. İzmir şimdi süt liman... Büyük sorunlar vardı. Artık bunlarla kendim ilgileneceğim. Siz de bundan sonra direk beni arayacaksınız. İzmir, Ankara ve İstanbul’u kendime bağladım...”

Düşük katılımlı kongreye iptal!
İzmir’de Ak Partili kadınların yarışı sıkıntılı başladı. Urla’da cumartesi günü partinin İlçe Başkanlığı binasında yapılan Kadın Kolları İlçe Kongresi iptal edildi. Seçimde Sevim Görmen ile Arzu Taş yarışmıştı. Ancak iki aday da beyaz liste ile seçime girdi, listelerin konulduğu zarfların renginin farklı olması dikkat çekti. Taş, seçim sonucuna itiraz etti. İtirazı değerlendiren Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak ile kongrede Divan Başkanlığı yapan yardımcısı Nil Turan Kuruocak, katılım düşüklüğü ve listelerin renginin aynı olması nedenleriyle kongreyi iptal etti. Kızılırmak, kongrenin tekrarlanacağı tarihi belirlemediklerini söyledi. Özen Kızılırmak, kadınların nüfus cüzdanlarını yanında getirmediklerini, getirenlerin çoğunun da T.C. kimlik numarasının olmaması nedeniyle oy kullandıramadıklarını belirtti.