Ege Kepler fırlatıldı

Kepler fırlatıldı

15.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, fakülte, yüksekokul ve enstitülerden mezun olan öğrencilerini uğurladı

Kepler fırlatıldı

Yaşar Üniversitesi, 2020-2021 akademik yılı mezuniyet törenleri Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Törenlerde; fakülte, yüksekokul ve enstitülerden mezun olan öğrenciler keplerini havaya attı. Törende, Yaşar Üniversitesi’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın mezunlara mesajı okundu. Yaşar’ın mesajında, “Umutsuzluğa kapılmak yerine kendinizi geliştirerek güçlüklerle daha iyi mücadele edebileceğinizi hayat size zaten öğretecektir. Okumak, yenilikleri takip etmek, birkaç lisan öğrenmek, ekip çalışmasına inanmak ve uygulamak, bir de sabır ve büyüklerin fikirlerini önemsemek sizlere tavsiyelerim. Asla vazgeçmeyin” ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Dijital dönüşüm

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Eğitimde dijital dönüşümü bir zorunluluk olarak görmeyerek yıllar öncesinden bu yönde adımlar atmıştık. Kovid-19 döneminde eğitim ve öğretime, uzaktan eğitim sistemiyle devam ederek, bu zor süreci başarıyla yürüttük. Bu başarımızı, Türkiye’de uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten vakıf üniversiteleri arasında yer alarak kanıtladık” dedi. Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de, şunları dile getirdi:

‘Hatadan korkmayın’

“Bu çağda var olabilmek için öğrenilmesi gereken beceri, eski bildiklerini güncelleyerek yeniye uyum sağlamak. Yeni fikirlere açık olmak, başka açıdan da bakabilmek, bir problemin çözümü için birkaç farklı yöntemi bulabilmek, hata yapmaktan korkmamak, öğrenmeye, yaratmaya, yeniliklere açık olmak demek. Günümüz rekabet koşullarında, bu kurumda öğrendikleriniz bilim ve bilgi ışığında rehberiniz olacaktır. Sizler lütfen bilginize, sezginize ve muhakeme gücünüze güvenmekten asla vazgeçmeyin.”

Haberin Devamı

Filmden etkilendi

Birincilikle kazandığı Yaşar Üniversitesi’ni birincilikle bitiren Özge Ötleş ise başarıya giden yolunun hikayesini anlattı. Ötleş, izlediği Aamir Khan’ın ‘3 İdiots’ filminde duyup etkilendiği ‘Başarıyı kovalamayın, işinizi severek yapın başarı zaten sizi kovalayacaktır’ repliğinin kendisini başarıya taşıdığını söyledi.