Ege Kırat’ın gençleri yemekte buluştu

Kırat’ın gençleri yemekte buluştu

22.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

DP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, genç milletvekili adaylarını tanıtmak ve gençlere genel seçim çalışmaları hakkında bilgi vermek için “İktidara yürüyüş yemeği” düzenledi.

Kırat’ın gençleri yemekte buluştu

Yemeğe ,DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, GİK üyesi Kamil Öztürk, DP Ege Bölgesi Başdanışmanı Hakkı Keleşoğlu, Başkanlık Divanı ile ilçe teşkilatları ve ilçe gençlik kolları katıldı. Yemekte İzmir’den genç milletvekili adayları partililere tanıtıldı.

Bağımsız sayısı dörtte üç azaldı

İzmir’de beşi birinci, altısı ikinci bölgede olmak üzere 11 kişi bağımsız milletvekili adayı oldu. 2007 genel seçimlerinde bağımsızların sayısı 43’tü. Rakamın düşmesinde başvuru ücretinin yükselmesi etkili oldu. 2007’de 500 lira olan adaylık başvuru ücreti, bu seçimde yasa değişikliği ile 7 bin 734 liraya çıktı. İzmir’de bu parayı 11 kişi verdi. Birinci bölgeden doktor Tuncer Sümer, doktor Murat Tanhan, emekli Secaattin Zenginoğlu, başkomiser İsmail Altıkulaç ile emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci aday olurken ikinci bölgeden memur Mehmet Kürşat Kayabaşı, müzik koordinatörü Erdal Avcı, avukat Tarcan Ülük, emekli Ali Acar, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Rahmiye Kubilay aday çıktı.