Ege Kırtasiye seti top ve nutuk

Kırtasiye seti top ve nutuk

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Zabıtası, sokaklardan kazanç sağlayan çocukları hediyelerle sevindirdi, 23 Nisan’ın önemini anlattı

Kırtasiye seti top ve nutuk

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehrin yoğun olarak kullanılan işlek caddelerinde çocuklara yönelik uygulama yaptı. Daire Başkanı Mustafa Duman’ın da eşlik ettiği uygulamada, çocukların 23 Nisan’a mutlu girmeleri amaçlandı. Kağıt toplayarak, çeşitli ürünler satarak, ayakkabı boyayarak ailelerine gelir sağlamaya çalışan çocuklara; Türk Bayrağı, kırtasiye seti ve futbol topu hediye edildi. Çocuklara 23 Nisan’ı anlattıklarını belirten Duman, “Bizim tek isteğimiz onlara aileleri ya da başkaları tarafından bu ağır yüklerin yüklenmemesi. Çocuklarımız bizim ve ülkemizin geleceği. Onlara iyi bir hayat sunmak için onları sokaklardan kurtarmamız gerekiyor” dedi.
‘Bu makamlar sizin’
“Sizler bizim aydınlık geleceğimizin temel taşlarısınız” sözleriyle çocukların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, şöyle konuştu:
“Milletin egemenliğini koruyacak olan Gazi Meclisi’in açılışı, Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi. Gelecekte bu makamlarda sizler söz sahibi olacaksınız. Yerli ve milli değerlerimize sahip çıkarsanız, Atatürk ilkelerine bağlı kalırsanız, O’nun gösterdiği yolda ilerlerseniz, tarihimizi ve geçmişimizi iyi öğrenirseniz, ülkemizin geleceği aydınlık olur.”