Ege Kış bereketi

Kış bereketi

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kış bereketi

Türkiye Otelciler Federasyonu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA) sektöre “şubat bereketi” yaşattı. 54 sektörden profesyonel satın almacıları, ikili iş görüşmelerinin yapıldığı alan boş bırakmadı.

Haberin Devamı

Tesisler gençleşecek

ETİK Başkanı Mehmet İşler, “İzmir’de turizm sektörü çok eski tarihlere dayanıyor, buna bağlı olarak tesisler de diğer turizm kentlerine göre daha yaşlı. Bu tesislerin kendini yenilemeye ve rekabetçi ortamda diri kalmaya ihtiyacı var. Tam da bu noktada İzmir’de bu fuarın olması demek, tesislerin gençleşmesi için büyük bir fırsat” diye konuştu. İşler, kış aylarının İzmir için turizm açısından hareketli bir dönem olmamasına karşın fuar nedeniyle Şubat bereketinin yaşandığını söyledi.

Gastronomi cenneti

TAFED Başkan Yardımcısı Nejat Polat ise, Ege’nin gastronomi olarak zengin bir bölge olduğunu söyledi, “Hangi ülkeye gitsek yabancı şefler bize enginarı, şevketi bostanı soruyorlar” dedi. Yemek yazarı ve programcısı Sahrap Soysal’ın “Sütün En Güzel Hali Ege Peynirleri” isimli sunumu ise yoğun katılımla gerçekleşti. Soysal, Keşkek ile Aşure’nin UNESCO Kültürel Miras listesine nasıl girdiğini de anlattı, “Yemeğimize bir hikaye gerekiyordu. Ben de bunun bir aşk yemeği olduğunu anlattım. Buğday ile et önce kadın tarafından bir araya getirilir. Ama daha sonra buna kıvamını vermek için gereken güç için erkek çağrılır. Erkek, kazanın başına geçer ve buğday ile eti bir güzel döver” dedi.