Ege Kocaoğlu-Akay VİP’te atıştı

Kocaoğlu-Akay VİP’te atıştı

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yuhalandığı 9 Eylül kutlamalarının yankıları sürüyor.

Kocaoğlu-Akay VİP’te atıştı

Son tartışma, Bakan Binali Yıldırım’ın karşılanması sırasında yaşandı. VIP Salonu’nda Başkan Kocaoğlu ile Akay arasında ilgi çekici bir diyalog gelişti. 9 Eylül’de başlayan ve akabinde imza krizine dönüşen tartışmalar masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Zeytin dalı uzattı
Kocaoğlu’nun Akay’a, “Başkan, artık karşılıklı açıklamalara son verelim. İş farklı boyutlara geldi. Bu işi bitirelim. Bir daha da kimse açıklama yapmasın” dediği öğrenildi. Akay’ın “Açıklamalar olabilir. Biz doğruları anlatmak zorundayız” sözleriyle yanıt verdiği diyalogda Kocaoğlu’nun bu kez “İş kan davasına döndü. Bitirmekte fayda var” dediği ifade edildi.
Diyalog atışmaya dönerken Akay’ın, “Siz sürekli açıklamalar yaptınız. Biz doğruları anlatmak için konuştuk” sözleri üzerine Kocaoğlu’nun, “Sonunda olan İzmir’e ve devlete olur. Sizin de benim de bu tartışmadan elde edeceğimiz fayda da göreceğimiz zarar da yok” diye yanıt verdiği bildirildi.

Yıldırım’dan tören sitemi

Haberin Devamı

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, AK Partili milletvekilleri ve il yöneticileri ile yaptığı toplantıda, 9 Eylül krizini gündeme getirdi. Yıldırım, Bakan Günay’ın Cumhuriyet Meydanı ve Konak Meydanı’nda vatandaşlar tarafından yuhalanmasını tepki göstererek, teşkilata “Bu törenlere katıl mamız gerekiyordu. Orada olmalıydık, sahipsiz bırak mamalıydık” dedi.

Günay: Eskileri kapatın

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel bir hastanede tedavi gören Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş’ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü başlayan bayrak çekme krizi ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Günay, “Üzerinden bir hafta geçti. Onu kapattık. Artık yeni polemikleri bekleyin, eskileri kapatın” dedi.
Devlet tarafından yayınlanan metinlerin iyi okunması gerektiğini belirten Bakan Günay, “Bundan sonra herkes kendi aklına göre hüküm yürütecek yere devletin yayınladığı metinleri dikkatli okursa bizi böyle boş işlerle uğraştırmaz. Bir metin okuma dikkatsizliğinden, oradaki komitedeki bütün arkadaşların metin okuma ve yorumlama dikkatsizliğinden yeteri kadar yorulduk, İzmir’de yeteri kadar yoruldu. Umarım bu yaşanan bütün program komitelerine ders olur” diye konuştu.