Ege KOLTUK BİLMECESİ

KOLTUK BİLMECESİ

13.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İl Başkanı Akay’ın sabıka kaydı yüzünden başkanlıktan düşürülmesi AK Parti’yi karıştırdı. Koltuğa, itirazı yapan Tekbaş oturdu. Ancak koltuğun asıl sahibi itirazlara ve Genel Merkez’in tavrına bağlı

KOLTUK BİLMECESİ

Kulislere bomba gibi düştü
Cumartesi günü 397 oyla seçilen AK Parti İzmir İl Başkanı Akay’ın, 9 valiz kullanılmış giysi davasından 1998’de aldığı ceza yüzünden Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmesi, siyasi kulislere bomba gibi düştü; AK Parti karıştı. İtiraz eden rakibi Abdullah Tekbaş, dün sabah mazbatayı alarak il başkanlığı koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

Ankara’da sessizlik
Sürpriz gelişme parti örgütünde büyük şaşkınlığa sebep oldu, kulisler hareketlendi. Akay’ın avukatı parti hukukçuları ile Ankara’da görüşüp nasıl hareket edeceklerini görüşürken, Genel Merkez sessizliğini korudu. İlk MYK toplantısında Tekbaş’ın görevden alınması beklenirken Akay’ın yeniden koltuğa oturup oturamayacağı belirsiz....

Onay aldı öyle oturdu

Akay’a karşı yürüttüğü siyasi mücadelede yanında olan Neşe Edebali ile eski İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban’ı arkasına alan Abdullah Tekbaş, bir soru üzerine, “Buraya kafamıza göre oturmadık” diyerek parti yetkilileriyle görüşme yaptıktan sonra geldiğini açıkladı.

Görevden alınabilir

Tekbaş’ın bir süre çalmasına izin verileceği, daha sonra görevden alınacağı belirtiliyor. YSK kararıyla geri dönmesi halinde Akay’ın da bu görevde tutulmayacağı, yerine başkasının atanacağı kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

İki koldan itiraz

Akay, YSK’ya itirazını seçim kurulunun yetkisini aştığı temeline dayandırırken, sabıkanın 2005’teki düzenlemeyle kalktığını savundu.

İzmir İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Abdullah Tekbaş, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na giderek koltuğuna oturdu. Tekbaş’ı partide siyasi ve hukuki işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ile İl Sekreteri Kemal Erim, “Başkan hoşgeldiniz” diyerek, karşıladı.


Önümüze bakıyoruz
Akay’a karşı yürüttüğü siyasi mücadelede yanında olan Neşe Edebali ile sosyal işlerden sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban’ı başkanlık koltuğunun arkasına alan Tekbaş, “Hepimizin derdi Ak Parti. Bu süreçten de partimiz güçlenerek çıkacaktır. Kazanan Ak Parti ve Ak Partililer’dir. En sade üyemizi de kucaklaşacağız.


Erdem’le görüşüldü
Sorun olmaması için mücadele edeceğiz. Küslükler ve sıkıntılar olmayacak. Partimizi 2014 seçimlerine en güzel şekilde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla birlikte hazırlayacağız. Hukukun verdiği bir karar var. Ak Partililer hukukun verdiği karara saygılıdır. Tüm arkadaşlarımız hep birlikte el ele gönül gönüle partimizi daha ileriye götüreceğiz. Geçmiş geçmişte kalmıştır önümüze bakıyoruz. Partimizde herhangi bir arkadaşımızın sorunu olmayacaktır. Karar kesindir” dedi.

Haberin Devamı


Tekbaş, basın mensuplarının sorusu üzerine makama Ak Parti İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem ile görüştükten sonra oturduğunu belirterek, “Buraya kendi kafamıza göre oturmadık. Parti, bu süreçten kazanarak çıkacak. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla toplanacağız ve süreçle ilgili gerekli açıklamaları yapacağız” diye konuştu.