Ege Konak, ‘Paylaşan Kent’e dönüşüyor

Konak, ‘Paylaşan Kent’e dönüşüyor

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın yürüttüğü program kapsamında hibe desteği alan Konak Belediyesi, gençlerin demokratik hayata katılımı ve karar süreçlerinde etkide bulunmayı amaçlayan bir projeye hayata geçirdi.

Konak, ‘Paylaşan Kent’e dönüşüyor

Gençlerin Dayanışmasıyla Paylaşan Kentler Oluşturmak’ başlıklı projenin tanıtım toplantısı Karataş’taki Dario Moreno Sokağı’nda yapıldı. Projenin açılış toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

3 ilçeyle kardeşlik

Projenin paydaşlarından Genç İşi Kooperatif, Başka Bir Okul Mümkün Derneği ile Zumbara Topluluğu temsilcilerinin hazır bulunduğu etkinlikte Konak’ın kardeş belediyelerinden Denizli Bozkurt Belediyesi yetkilileri de hazır bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Konak Belediyesi kardeş belediyeler; Bahadın (Yozgat), Bozkurt (Denizli) ve Hekimhan (Malatya) ile güç birliği yapacak. Paylaşan Kentler projesi ile gençlerin bir araya gelerek dayanışma ortamı sağlamaları, birbirlerinden aldıkları güçle oluşturdukları paylaşım ağını tüm kente yaymaları hedefleniyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, üç kardeş belediyenin de katkı koyacağı projenin başarı getireceğine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Pekdaş, “Projemizde üç kardeş belediyemiz ortağımız oldu. Hep birlikte bir fikir ortaya çıkaracağız. Bu fikir paylaşma ve dayanışmayı önceleyen bir fikir. Birbirimize nasıl iyi geliriz ve birlikte nasıl üreteceğiz onu konuşacağız. Farklı kültürlerdeki insanlarımızla birlikte Türkiye’yi yeniden düşünme projesi. Ben emek veren herkese teşekkür ederek, projeye başarılar diliyorum” dedi.