Ege Köprübaşı çileği marka oluyor

Köprübaşı çileği marka oluyor

14.07.2018 - 00:23 | Son Güncellenme:

Devlet desteğiyle üreticilerin en önemli geçim kaynağı haline gelen çileğe iki ayrı patent alınması, ilçede sevinçle karşılandı

Köprübaşı çileği marka oluyor

İç piyasada başta İstanbul ve Ankara, dış piyasadaysa Rusya olmak üzere birçok ülkeye giden çilek için markalaşma yolunda ilk adım atıldı. Köprübaşı Belediyesi, Köprübaşı Ziraat Odası ve Köprübaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün girişimleri ile yapılan başvuruyla, ‘Çilekkent Köprübaşı’ ve ‘Köprübaşı Çileği’ adı altında iki ayrı patent alındı. Üretimin yıllık 15 bin tona çıkartılmasının hedeflendiği ilçede patent alınması sevinçle karşılandı.

Haberin Devamı

Dünya tanıyacak

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, “Bölgede oldukça meşhur olan ve özellikle iç piyasada kısa sürede tüketilen çileğimiz patentler sayesinde artık bir dünya markası olacak” dedi.
Köprübaşı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik de, çilek üretiminin ilçede büyük bir istihdam yarattğını belirtti, “Üretim çok geniş bir saha da gerçekleştirildiği için nakliyesi, işçisi, tarımsal diğer araç ve gereçlerle birlikte 6 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Ziraat Odası olarak ‘Çilekkent Köprübaşı’ adıyla patent başvurusu yapmıştık. İlçemizde daha önce sadece tütün üretimi yapılıyordu ve ‘Tütünkent’ diye anılıyorduk. Çileğimizin markalaşması ile birlikte kısa bir süre içerisinde Avrupa ülkelerine de ihracat yapmayı planlıyoruz” dedi.