Ege Körfezin ayırdığını vicdan birleştiriyor!

Körfezin ayırdığını vicdan birleştiriyor!

23.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketlerinin ardından mağdur olan vatandaşlara destek amacıyla taraftarların çağrısı sonrası temsili derbi karşılaşması organize eden Göztepe ve Karşıyaka’nın çıkardığı biletlerden ilk 5 günde 46 bin 358 adeti satıldı.

Körfezin ayırdığını vicdan birleştiriyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketlerinin ardından mağdur olan vatandaşlara destek amacıyla taraftarların çağrısıyla temsili derbi karşılaşması organize eden Göztepe ve Karşıyaka’nın çıkardığı biletlerden ilk 5 günde 46 bin 358 adeti satıldı. Yıllardır profesyonel liglerde rakip olmayıp, depremzedelere destek için birleşerek, “Tek Tribün Tek Yürek” kampanyası ile hatıra biletlerini satışa çıkaran iki kulübün organizasyonuna taraftarlardan siyasilere, şirketlerden sanatçılara kadar herkes çok yoğun ilgi gösterdi. Passolig’in internet sitesinde 50 liradan satışa çıkan sanal maç biletlerine binlerce taraftar akın etti.

Haberin Devamı

Pazar günü son

İki kulüp, depremzedeler için 1981 yılında İzmir Atatürk Stadı’nda 80 bin kişinin izlediği ve 2. Lig’de dünya rekorunun kırıldığı derbi maçından daha fazla bilet satmayı hedeflerken, kampanyanın pazar günü saat 20.00’ye kadar süreceğini açıkladı. Göztepe ve Karşıyaka kulüpleri yaptıkları resmi açıklamada, “6 Şubat depreminin yaralarını sarmak amacıyla başlattığımız #TekTribünTekYürek hatıra bileti kampanyasında şu ana kadar 46 bin 358 bilet satıldı. İki efsane kulübün bu defa vicdanlarda rekor kırması için ‘passo.com.tr’ üzerinden bilet satın alarak katkı sağlayabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Eski yıldızlar duyarsız kalmadı

Göztepe’nin eski yıldız oyuncuları da kampanyaya destek verdi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Eski oyuncumuz milli futbolcu Halil Akbunar ve akademimizden yetişen milli kaleci Cenk Gönen, tüm gelirinin depremzedelere aktarılacağı hatıra biletlerinden 500 adet satın alarak #TekTribünTekYürek kampanyamıza destek sağlamıştır. Eski futbolcularımıza göstermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ediyoruz” denildi. 

Haberin Devamı

Doğukan Süper Lig’e uçtu

Göztepe’nin altyapısında forma giyen genç sol bek Doğukan Tuzcu, A takıma yükselmeden Süper Lig’e transfer oldu. Sarı kırmızılıların U19 takımında oynayan 19 yaşındaki futbolcu Medipol Başakşehir’in yolunu tuttu. Somaspor’dan keşfedilip sarı kırmızılıların altyapısına transfer olan Doğukan, Göztepe’de profesyonel olmadan yuvadan uçtu. Öte yandan sarı kırmızılılar, deprem felaketi nedeniyle verilen arayı değerlendirmek için Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile yarın Gürsel Aksel’de saat 16.00’da hazırlık maçı yapacak. 27 Kasım’daki Altay derbisinde aldığı ceza sebebiyle aylardır seyircisinden ayrı olan sarı kırmızılılar, bu maçla birlikte taraftarıyla özlemini de gidermiş olacak.

Altay’da Sefa imzayı attı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay, sözleşmesi sezon bitiminde sona erecek stoper Sefa Özdemir’le mukavele yeniledi. Transfer yasağı bulunan siyah beyazlıların, 24 yaşındaki savunmacıyla 3 yıllık yeni kontrat yaptığı öğrenildi. Altyapısından yetiştiği Galatasaray’da profesyonel olan Sefa, 2020-2021 sezonunda transfer olduğu Altay’da oynamadan Şanlıurfaspor’a kiralandı. O sezon Şanlıurfaspor’da 10 maçta görev alan defans oyuncusu geçen sezonu boşta geçirdi.

Haberin Devamı

Muğlalı Hokeyciler çocuklarla bir araya geldi

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi’nde Muğla’yı temsil eden Muğla Ege Yıldızları sporcuları Sude Nur Kurt, Aleyna Başbuğ, Sıla Aleyna Çelebi ve Nilay Nur Öztürk, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları’nda kalan depremzede çocuklar ile bir araya geldi. Muğla Ege Yıldızları Hokey Antrenörü Serkan Şen, “Depremzedelere her anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Bu süreç zarfında toplamda 20’nin üzerinde depremzedeye yardımcı olduk. Kulüp olarak yardımlarımız devam edecek. Bu süreçte herkesin taşın altına elini koyması gerek. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Altınordu Futbol Okulu’ndan örnek bir adım

Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından birçok spor okulu imkanlarını seferber etmeyi sürdürüyor. Afet bölgesinden Denizli’ye gelen depremzedeleri tesislerine davet eden Altınordu Futbol Okulu, örnek bir adım daha attı. Depremden etkilenen 5-13 yaş arası çocukların rehabilite etmek adına tesislerinin kapılarını açtıklarını duyuran Altınordu Pamukkale Futbol Okulu Sorumlu Antrenörü Tolga İnan, “Altınordu Futbol Okulu olarak Pamukkale’de elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Kaf Kaf’ın şanssız transferleri

TFF 3. Lig 1. Grup’ta yarıştaki iddialı ekiplerden Karşıyaka’nın yeni transferleri, deprem felaketleri yüzünden sezona 1 aylığına ara verilmesiyle henüz forma giyemedi. Kaf Kaf’ın devre arasında 12 Ocak’ta sözleşme imzaladığı altyapısından çıkıp Karaman FK’dan yuvaya dönen stoper Batuhan Akyüz, ikinci yarıda 4 maçta yedek kulübesinde beklemesine rağmen oyuna dahil olamadı. Isparta 32 Spor’dan 1 Şubat’ta yeşil kırmızılılara imza atan ön libero Soner Birinci, 5 gün sonra deprem felaketinin yaşanmasıyla henüz Karşıyaka formasını hiç sırtına geçiremedi. TFF tarafından deprem nedeniyle 2 kez uzatılan ara transfer döneminde ligden çekilen felaket bölgesi takımlarından Yeni Malatyaspor’dan kiralanan 10 numara Fatih Aydın da sezonun tekrar başlama tarihi uzayınca forma giyemedi.

Haberin Devamı

Gökhan Ünal, takımda eleme yapacak

Altınordu’nun kadrosundaki oyuncu sayısı ara transfer döneminde yapılan 7 takviyeyle birlikte 30’a yükseldi. Sezonun ilk yarısını düşme hattında tamamlayan kırmızı lacivertliler, ara transferde Eyüpspor’dan Metehan ve Erdem, Sakaryaspor’dan Emirhan, Çaykur Rizespor’dan Selim, Menemen FK’dan Ali, Göztepe’den Hüsamettin ve Bodrumspor’dan Recep’i takıma dahil etti. Her bölgede alternatifli bir kadro oluşturan kırmızı lacivertlilerde Teknik Direktör Gökhan Ünal’ın kadroda eleme yapabileceği ifade edildi.

Fırtına’da gündem Sadık

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar’la yollarını ayıran ve yeni çalıştırıcı arayışında olan Bucaspor 1928’de yönetim, bir yandan da forvet ve kanat bölgesine takviye yapmak istiyor. Edinilen bilgiye göre; deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor forması giyen Sadık Baş ile prensipte anlaşıldığı, detaylı görüşmelerin olumlu sonuçlanmasından sonra da, transferin açıklanması bekleniyor. Öte yandan yeni teknik direktörle anlaşıldığı, önümüzdeki günlerde de duyurulacağı öğrenildi.

Seni unutmayacağız Taner Savut!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta saat 04.17’de yaşanan 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kalan Spor Toto Süper Lig temsilcisi Hatayspor’un İzmirli Sportif Direktörü Taner Savut’tan 15 gün sonra acı haber gelmesi, Ege’nin tüm futbol kulüplerini yasa boğdu. Felaketin ilk gününden beri bir mucize bekleyen Savut’un ailesi ve sevenleri, binanın enkazı kaldırılmasına rağmen ulaşılamayan talihsiz spor adamının cenazesini Adana’da buldu. Başka bir aile tarafından kendi cenazeleriyle karıştırılıp Adana’ya götürüldüğü öğrenilen Taner Savut’un naaşını parmağındaki yüzükten teşhis eden ailesi, DNA testinin ardından acı haberi duyurdu. Futbolcu olarak 18 yıl boyunca İzmirspor, Fenerbahçe, Siirtspor, Göztepe, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor’da forma giydikten sonra sportif direktörlüğe başlayan Taner Savut, 2020-2021 sezonunda göreve başladığı Manisa Futbol Kulübü’nde 2. Lig’de namağlup şampiyonluk yaşadı. Şampiyonluğun ardından ayrılıp geçen sezon içinde yeniden Manisa FK’ya dönen Savut, bu sezon ise Süper Lig’de Hatayspor’da görev almıştı.