Ege Köyler, enerjide tasarrufu sevdi

Köyler, enerjide tasarrufu sevdi

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün köylerde başlattığı güneş enerjisi ve mantolama projeleri yoğun talep görüyor

Köyler, enerjide tasarrufu sevdi

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü adına İzmir ve Manisa illerinde yaşayan orman köylerini yerinde kalkındırmak köyden kente göçün önüne geçmek amacıyla yürüttüğü ORKÖY projeleri hız kesmeden devam ediyor.
Son olarak Akhisar’ın Selçikli Mahallesi’nde 10 aile kendi elektriğini üretmeye başladı. Üretim fazlası elektriği de satarak bütçelerine katkı sağladı. 8 aileye ise dış cephe mantolama projesi uygulandı. Enerji maliyetlerinden tasarruf sağlayan projelerden faydalanmak isteyen çok sayıda vatandaşın da sırada beklediği öğrenildi. Selçikli Mahalle Muhtarı Mustafa Öztaş, “Köylümüz yıllar önce ormancı gördüğü zaman kaçardı, şimdi dört gözle ormancının yolunu bekliyor. Projelerin artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
Milyonlarca lira yatırım
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Zülal Totan da, Manisa’da toplam 3.5 milyon lira maliyetle 86 aileye güneş enerjili elektrik sistemi projesi; İzmir ve Manisa’da toplam 33 aileye de 1 milyon lira maliyetle dış cephe mantolama sistemi projesi uygulandığını söyledi. Totan, desteklerin 2023 yılında artarak devam edeceğini söyledi.