Ege Köylü kadınlar, el emeklerini sergileyip birincilik kovalayacak

Köylü kadınlar, el emeklerini sergileyip birincilik kovalayacak

28.05.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İZMİR Buca’ya bağlı Belenbaşı’daki kiraz şenliği kapsamında el emeği yarışması düzenlenecek, köylü kadınlar hünerlerini sergileyecek.

Köylü kadınlar, el emeklerini sergileyip birincilik kovalayacak

Organizasyon, bu hafta sonu yapılacak. Yarışmaya; Doğancılar, Kırıklar, Belenbaşı ve Karacaağaç köylüleri katılabilecek. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, amaçlarının, kültürel zenginliği ortaya çıkarmak olduğunu söyledi, “Herkesi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Troya’ya müze gerekiyor
ÇANAKKALE İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Troya Müzesi’nin kurulmasının, Çanakkale’yi marka kent haline getireceğini söyledi. Haznedar, “İspanya’nın Bilbao kentindeki post modern bir sanat, nasıl Bilbao etkisi olarak anılıyorsa, Troya Müzesi de kentimize böyle bir katkı yaratacaktır” dedi. Turizmin, dünyada en büyük ekonomik girdilerden biri olduğunu belirten Haznedar, şunları söyledi: “Troya Müzesi yapılırsa, Çanakkale daha fazla turist çekecektir. Troya hazineleri, 44 ülkeye dağılmış durumda. Müze yapılırsa bunları geri getirme şansımız da artacaktır.”

Rowenta saç şekillendiricileri YKM’de tanıtılacak
İZMİR Konak’taki Yeni Karamürsel Mağazası, yarın,  30 Mayıs’ta ve   31 Mayıs’ta, ‘Rowenta ile Saçımı Seviyorum’ kuaför etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Firma uzmanları, Rowenta marka saç şekillendiricilerini, düzleştiricilerini ve kurutma makinelerini, profesyonel kuaförler eşliğinde uygulamalı olarak tanıtacak. İzmirli hanımların davetli olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yıl boyunca yaptıklarını statta beğeniye sundular
MANİSA Sarıgöl’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve okul öncesi öğrencilerinin katıldığı çocuk şenliği, keyifle izlendi. Sevimli minikler, önce kent meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından da kortej yürüyüşü yaptı. Rengarenk kıyafetleri, cıvıl cıvıl halleriyle büyük alkış alan çocuklar, 4 Eylül Stadyumu’nda maharetlerini sergiledi. Resim ve el beceri çalışmaları da stantlarda beğeniye sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, “Bu tür etkinliklerle yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.