Ege KSK için bebeğini riske attı ama...

KSK için bebeğini riske attı ama...

23.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl DYO Karşıyaka’nın kader maçında 2.5 aylık hamile olmasına aldırmadan sahaya çıkıp bebeğini riske atan ve takımının ligde kalmasına katkı sağlayan Tuba, “Kaf Kaf’ın yer almadığı bir lig düşünemiyorum. İçten içe kahroluyorum, çözüm bulunmalı” dedi

KSK için bebeğini riske attı ama...

DYO’nun sponsorluktan çekilmesiyle boşlukta kalan Karşıyaka’nın Bayanlar Voleybol 1. Ligi’ne katılma şansı günden güne zayıflarken, geçen sezon 2.5 aylık hamile olmasına aldırmadan en kritik maçlarda sahaya çıkıp takımın kurtuluşunda önemli rol oynayan Tuba Meto, “Kaf-Kaf’ın olmadığı bir lig düşünemiyorum” dedi.
Kaf Kaf için bebeğini bile riske atan Tuba Meto, “Karşıyaka voleybolda ekol haline gelmiş bir kulüp. Evet, sponsor bulunmadan zor olacağı bir gerçek. Fenerbahçe de bu yüzden yıllarca 2. Lig’de mücadele etti. Hatta 1. Lig’e çıkan kadrolarında ben de vardım. Şimdi sponsor desteğiyle Avrupa’nın tozunu atıyor. Karşıyaka lige katılamazsa çok yazık olur. emeklerimiz boşa gider” şeklinde konuştu.

Şükran’a üzülüyorum
Türkiye’nin üçüncü büyük şehrini 1. Lig’de temsil eden tek takımın destek bulamamasının şaşırtıcı olduğunu dile getiren tecrübeli sporcu şöyle devam etti: “Beni en çok şaşırtan, kentin bu olaya duyarsız kalması. Ama her şeye rağmen son anda bir çözüm bulunacağına inanıyorum. Karşıyaka İstanbul ve Ankara’daki müessese takımlarından çok farklı bir kulüp. Tüm bunlara rağmen Ligden çekilirse en çok 1993’ten beri aralıksız KSK formasını giyen takım arkadaşım Şükran’a üzülürüm. Tüm düzeni İzmir’de olduğu için sporu bırakmak zorunda kalacağını düşünüyorum.”
İzmirspor altyapısından yetişen Tuba, Beşiktaş, Fenerbahçe, Güneş Sigorta, Diyarbakır ve Marmaris Bld’nin yanı sıra üç ayrı sezonda KSK’de forma giydi. Geçen sezon Kaf-Kaf’ın ligde kalmasını sağlayan Ereğli Bld maçında 2.5 aylık hamile olmasına rağmen sahaya çıkıp karşılaşmanın 3-1 kazanılmasına katkıda bulunan Tuba Meto, “Spor yüzünden bebek yapmayı yıllarca ertelemiştim. Geçen yıl hamile kaldım. İleri yaşta gelen hamilelik yüzünden voleybol oynamamam riskliydi. Yine de arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Az süre aldım ama Karşıyaka’yı ligde tuttuk. Lige katılmasa bile, düşüren biz olmadığımız için vicdanen rahatız” dedi. Sponsor arayışını sürdüren yeşil-kırmızılı yönetim 15 bin TL’lik lige katılım bedelinin ardından 72 bin TL’lik geçmiş dönem borcunu da Voleybol Federasyonu’na yatırdı.

Haberin Devamı

Turgay Meto’nun voleybolcu kızı
Halen 8 aylık hamile olan Tuba Meto, İzmir futbolunun yetiştiriği başarılı futbolcu ve teknik adamlardan Turgay Meto’nun kızı. ABD’de Southeast Missouri Ohio Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi görürken okul takımında voleybol oynayan Tuba, 1995-97 yılları arasında 551 set aralıksız forma giydiği için “Hall Of Fame” ödülüne layık görüldü. Annesi Neşe hanımla görülen Tuba Meto, “Kızımın adını yağmur koyacağım. Bir süre sonra yeniden aktif spora dönmeyi planlıyorum. Amacım gazetecilik yapıp, futbol üzerine yazılar yazmak” dedi.