Ege Lizbon’da başarı öyküsü

Lizbon’da başarı öyküsü

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunu Bengisu Özpirinççi (32), doktora için gittiği Portekiz’de kendi markasını kurdu, genç yaşında birçok önemli projeye imza attı.

Lizbon’da başarı öyküsü

Portekiz Mimarlar Odası’na kayıtlı ilk Türk olarak tarihe geçen Özpirinççi, Lizbon’daki tarihi binaların yeniden inşa edilmesinden büyük çaplı konut projelerine kadar çok sayıda çalışmada görev aldı. Özpirinççi, mimarlık ve proje geliştirme alanında faaliyet gösteren ‘BAO’ isimli firmasıyla önümüzdeki dönemde Dubai, Lüksemburg ve Londra bağlantılı yeni projeler gerçekleştirmeye hazırlandığını söyledi. Gençlere ilham veren bir hayat öyküsüne imza atan Özpirinççi, “Annem resme çok ilgiliydi, bu alanda dersler verirdi. Benim küçüklüğümden itibaren resim ve sanata olan ilgim de buradan geliyor. İstediğim üniversitede, sevdiğim bölümde okudum. Sevdiğiniz işi yapmak gerçekten müthiş bir duygu. Mezun olur olmaz, İstanbul’da sektörün önemli markalarından biri olan DAP Yapı’da çalıştım. Bu dönem, bana ciddi derecede deneyim kattı. Ardından da eğitimime devam etmem gerektiğini düşünerek Lizbon’u seçtim. İyi ki seçmişim” dedi. 
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Özpirinççi, “Kendinize yatırım yapın, üniversite dönemini çok iyi değerlendirin. Gelişen trendleri, mesleğinizin gittiği noktayı iyi analiz edin. Kendinize güvenin ve ‘yapamam’, ‘gücüm buna yetmez’, ‘çok zor’ gibi düşüncelere kapılmayın” diye konuştu.