Ege Lojistik sektörü buluşuyor

Lojistik sektörü buluşuyor

23.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel büyüklüğü 5.5 trilyon doları aşan lojistik sektörünün önemli temsilcilerini Fuar İzmir’de buluşturacak. İZFAŞ tarafından 29 Eylül-1 Ekim günlerinde ilk kez yapılacak olan Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Lojistik sektörü buluşuyor

Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erşen, İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz, lojistik sektörü profesyonelleri ve bürokratlar katıldı. Başkan Soyer, Çin’in öncülüğünde yürütülen ‘Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ ve diğer küresel gelişmelerin bu heyecanın rasyonel temellerini oluşturduğunu belirtti, “Kemalpaşa’da kurulacak lojistik merkezi, Ege Bölgesi ve limanımız arasında çok önemli bir ikmal noktası olarak işlev görecek. Büyükşehir Belediyesi bu merkezi daha da işlevli hale getirmek için raylı sistem de dahil olmak üzere yaklaşım yolları üzerinde çalışıyor. Bu nedenlerle, İzmir ve lojistik sektörü arasındaki ilişkiye çok büyük değer veriyoruz. Logistech, İzmir’in refahını büyütme hedefimize doğru atılmış önemli bir adım” dedi.

Haberin Devamı

İZDENİZ’e yeni rota eklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü ağırlıklı olarak günübirlik tatilcilere hizmet veren dış körfez seferlerine 25 Haziran’da başlıyor. Yaz boyunca İZDENİZ’in gemileri Karşıyaka-Konak-Mordoğan, Konak-Güzelbahçe-Foça, Karşıyaka-Konak-Urla güzergahlarında hafta sonları ve resmi tatil günlerinde sefer yapacak. Yaz seferlerine ilk defa bu yıl Güzelbahçe-Foça seferi de eklendi. Güzelbahçe’den Foça’ya 1 saat 15 dakikada ulaşılabilecek. Dış körfez seferleri 4 Eylül’e kadar devam edecek. Karşıyaka-Konak-Mordoğan ve Güzelbahçe-Foça tek gidiş 45, Konak-Foça tek gidiş 50, Karşıyaka-Konak-Urla ücreti tek gidiş 30 lira olarak belirlendi.

Öte yandan son iki yılı pandemi nedeniyle evde geçiren İzmirliler, İZDENİZ’in başlattığı Midilli turlarına daha ilk seferden yoğun ilgi gösterdi. Her cuma Alsancak Limanı’ndan hareket eden İhsan Alyanak Yolcu Gemisi’nin bu haftaki durağı, Midilli’nin Plomari Limanı olacak. İkinci sefer, 24 Haziran’da yapılacak.