Ege Lokman Hekim Okulları 2023’e hazırlanıyor

Lokman Hekim Okulları 2023’e hazırlanıyor

16.03.2017 - 02:25 | Son Güncellenme:

Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, Türkiye’nin 2023 yılı hedefi doğrultusunda yapılandıklarını; sağlık sektörüne hizmet için çalıştıklarını belirtti

Lokman Hekim Okulları 2023’e hazırlanıyor

Sağlık sektörünün uzmanlaşmasına katkı sunduklarını belirten Lokman Hekim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, “Okullarımızda sağlık personeli yetiştirmenin yanı sıra beden dili eğitimi, hastaya yaklaşım konusunda bilgiler vererek öğrencileri en iyi şekilde yetiştiriyoruz. Son yıllarda sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler nedeniyle, personel konusunda önemli ihtiyaçlar ortaya çıktı. Bu ihtiyaçları karşılamak amacıyla da sağlık meslek liseleri ön plana çıkmış oldu. Bu liseler sayesinde, sağlık alanında liyakat sahibi sağlık personeli yetiştiriliyor. Bu yıl itibariyle, bin 53 öğrencimizi mezun ederek sağlık personeli yetiştirdik. Bundan sonrada yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Büyük katkı

Şu an sağlık meslek liselerinde okutulan kitapların, kendi öğretmenleri tarafından yazıldığını belirten Ali İhsan Kaya, “Bu durum sağlık yönündeki iddamıza değer katıyor. Hizmet içi eğitim seminerlerine de önem veriyoruz. Özellikle özel hastaneler, bizim öğrencilerimizi tercih ediyor. 2023 yılına geldiğimiz zaman sadece Lokman Hekim Okulları’ndan 3 bin 600 civarında öğrencimiz mezun olacaktır. Dolayısıyla Türkiye’nin 2023 vizyonuna ve sağlık sektörüne büyük katkımız olacaktır” diye konuştu.

Bursluluk sınavı 26 Mart’ta

Ali İhsan Kaya, okullarının işleyişi hakkında da şu bilgileri verdi: “İzmir’de 2012 yılında hizmet vermeye başlayan okulumuzda 650 öğrencimiz var. İzmir’de ikinci dönem mezunlarımızı verirken, Konya’daki okulumuzda da dördüncü dönemimizdeyiz. Öğrencilerimize staja çıkmadan önce çeşitli eğitimler veriyoruz. Her yıl mezun ettiğimiz öğrencilerimizin yerine, yeni öğrenciler alıyoruz. Diğer taraftan her yıl 26 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 8. sınıf öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı yapıyoruz. Bu sınavda başarılı olan öğrencileri bünyemize alıyoruz. Kurum olarak alanında uzman olan iyi bir eğitim kadrosuna sahibiz.”