Ege Mezun olana ‘hoşgeldin’ dersi

Mezun olana ‘hoşgeldin’ dersi

17.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek öğrenimde Avrupa’da kolay dolaşımı amaçlayan Bologna Süreci’nin pilot uygulayıcılarından olan Ege Üniversitesi’nde not sistemleri değişince bir çok öğrencinin sistemine notları düştüğü bilgisi geldi ve öğrenciler sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Mezun olana ‘hoşgeldin’ dersi

Süreç kapsamında zorunlu olan “Üniversite Yaşamına Giriş” dersinin ise 3-4’ncü sınıf öğrencilerinin ders programlarına alınması ise “esprili tepkilere” neden oldu.
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından pilot okul Ege Üniversitesi’nde yürütülen ve zaman içinde diğer okullara yayılması planlanan, Avrupa’da akademisyen ve üniversite öğrencilerinin rahat dolaşımını sağlayacak bir uyumlulaştırma projesi olan Bologno Süreci kaos yarattı. EÜ’nün kullandığı not sistemi ile Bologna not sistemi uyuşmayınca, öğrencilerin mezun olmak için tamamlamak zorunda olduğu ders kredileri değişti ve ortalama notlarda düşme yaşandı. Durum, 2011-2012 Bahar Yarıyılı için kayıt yenileyen öğrencilerin farketmesiyle ortaya çıktı ve o andan itibaren sosyal medyada en çok konuşulan konu, dün akşam Twitter’de dün akşam 1 numaraya oturdu.