Ege MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

03.04.2011 - 02:18 | Son Güncellenme:

Yazar Hüseyin Yurttaş, CHP İzmir 2. Bölge’den aday adayı oldu. Yurttaş, duyarlı bir aydın olarak tanınıyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

Toplumcu yazar Yurttaş: “Halkın vekili olacağım”

Kentin ve ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Yurttaş, halkın vekili olmak ve sorunların çözümü için gece-gündüz çalışmak amacıyla yola çıktığını söyledi. Yurttaş, “Her zaman üreticiden, emekçiden, çalışandan, namusuyla kazanandan yana politikalar oluşturulması için mücadele edeceğim. Köylünün, işçinin, çalışan kesimin, emeklilerin, gençlerin, çocukların, kısacası toplumun her kesiminin haklarını savunan biri olacağım. Ülkemizin kaybedilmiş değerlerine sahip çıkmak, yeni değerler yaratmak için varım. Haksızlıkların karşısındayım” dedi.

Anık, Demirsoy’a dert yandı: ÖTV kaldırılsın

Dünyanın en pahalı benzininin satıldığı Türkiye’de, deniz ve hava taşıtlarından alınmayan ÖTV’nin kara taşıtları için geçerli olduğunu belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, kendisini ziyaret eden CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Yüksel Demirsoy’a, “Adalet istiyoruz” dedi. İzmir merkezde odaya 2 bin 824, dış ilçelerde ise 456 ticari taksinin kayıtlı olduğunu belirten Anık, Demirsoy’dan, bu konuda destek istedi. Demirsoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiftçiye müjde verdiğini, şoför esnafını da unutmayacağını söyledi. Demirsoy, akaryakıttaki ÖTV’nin kaldırılması için çalışacaklarını bildirdi.

Otomotivcilerden Ünal’a destek

Ege Otomotiv Derneği’nde (EGOD) yıllarca görev yapan ve CHP’den milletvekili aday adayı olan Hüseyin Ünal’a dernekten destek geldi. EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ’un, CHP 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan Hüseyin Ünal’a destek vermek için düzenlediği basın toplantısına EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’ın da aralarında olduğu EGOD üyeleri katıldı. Mustafa İduğ, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Alaattin Yüksel’in de milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatarak, Hüseyin Ünal’ın da milletvekili olması halinde sektörün önemli bir başarıya imza atacağını vurguladı. Ünal, “Yıllarca birlikte çalıştığım dostlarımın bu yarışta yanımda olduğunu bilmek, beni umutlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Aday adaylarını tanıttılar

İzmir İktisat ve Yüksek Ticaretliler Mezunlar Derneği üyesi milletvekili aday adayları, ortak basın toplantısıyla tanıtıldı. Dernek Başkanı Erkan Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, CHP’den Aydın Türkaydın, Pro. Dr. Oğuzhan Altay, Canan Can, Recai Acar ile MHP’den Mehmet Toptaş katıldı.
MHP aday adayı Mehmet Toptaş, İzmir’in tüm sorunlarını yakından takip ettiklerini ancak çözümün MHP iktidarında olacağını söyledi. Toptaş, 30 yıllık mali müşavir olduğunu, İzmir’den alınanvergilerin İzmir’e geri döşününün diğer illere göre mukayese edilemeyecek kadar az olduğuna dikkat çekti. İzmir’in büyük bir köy haline getirildiğini öne süren Toptaş, telaffuz edilen rakamların kandırmacadan ibaret olduğunu sözlerine ekledi.

Şahin’den Bayındır’a: 1. sıraya nasıl çıktın?

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’ndan istifa ederek AK Parti İzmir milletvekili aday adayı olan Mehmet Bayındır, yıllardır MHP’de siyaset yapmasına rağmen teşkilat içinde yapılan eğilim yoklamasında birinci çıkınca Genel Merkez’i şaşırtı. Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in, “Doktor ne yaptın? Birinci sıraya nasıl oturdun?” sözlerine yanıt veren Bayındır’ın esprileri, komisyon üyelerini güldürdü.

Dervişoğlu’ndan dış politika eleştirisi

MHP İzmir Milletvekili aday adayı Müsavat Dervişoğlu, Gaziemir’de vatandaşlarla buluştu. Dış politikayı eleştiren Dervişoğlu, “AKP iş başına geldiği günden bu yana batı emperyalizminin hedeflerini kurgulayan kurumlar, Türkiye’de aktif politika uygulanıyor izlenimi verecek taktikleri iletiyorlar. Ancak, Türkiye’nin bölge coğrafyası konusunda tedbirli davranması gerektiğini gözardı ediyorlar. Türkiye, şah olması gereken coğrafyada piyon olarak kullanılıyor” dedi.

Küçük: Geçim derdi yuvaları yıkmayacak

Emekli Kıdemli Binbaşı ve avukat Bayram Küçük, CHP Aydın Milletvekilliği aday adaylığını Kuşadası’nda açıkladı. Aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan Küçük, “5 kilo zeytinden edilen 1 litre yağ, bir paket sigara parası oldu. Süt, sudan ucuza satılıyor. Kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçinin traktörü haczediliyor. Geçim derdi yüzünden yuvalar yıkılıyor. CHP iktidarında bunlar olmayacak. Çünkü aile sigortası, bu dertlere deva olacak” dedi.

Sağlık sorunlarını Meclis’e taşıyacak

Bazı hemşehri dernekleri, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Akın Kapubağlı’yı ziyaret ederek destek sözü verdi. İzmir’de yaşayanların oluşturduğu Fethiyeliler, Aydınlılar, Muğlalılar, Milaslılar ve Ispartalılar Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri Akın Kapubağlı’yla görüştü. Prof. Kapubağlı, sağlık sektöründe son yıllarda yaşanan eksik ve hatalı uygulamaları çok yakından gördüğünü belirterek, halkın bu yöndeki haklı talep ve önceliklerini siyaset sahnesine taşımak için göreve talip olduğunu söyledi.

Ülkü: Vatandaşların sözcüsü olacağım

2002 seçimlerinde CHP milletvekili olarak parlamentoya giren, 5 yıl boyunca partinin İçişleri Komisyonu’nda sözcü olarak görev yapan Hakkı Ülkü, 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP’den yine TBMM’ye gitmek istiyor. 2. Bölge’den aday adayı olan Aliağa‘nın eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, “1946 Salihli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimi Yüksekokulu mezunuyum. Partimin bana verdiği her görevi başarıyla yerine getirdim. Hiçbir zaman vatandaşımın, partililerimin başını öne eğdirmedim. Her zaman, ‘halkıma daha çok nasıl hizmet edebilirim?’ diye kendime sordum. Bu anlayışla yeniden görev istiyorum” diye konuştu.

Kadın örgütlenmesi Tatlı’dan sorulur

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hatice Tatlı oldukça iddialı. Sağlık ve ilk yardım konularında çeşitli eserleri bulunan Tatlı, zamanında gençlik hareketlerine katıldığını, 1992’den bu yana da CHP’de siyaset yaptığını söyledi. 2009’da seçimlerinde Bayraklı Belediye Meclisi’ne seçilen Hatice Tatlı, Grup Başkan Vekili görevini yürütüyordu. CHP kadın örgütlenmesi projesinde yer aldığını belirten Hatice Tatlı, “Ekonomiden siyasete, ahlaktan adalete her alanda yaşanan işgalin, terörün, kuşatmanın yok edilmesi için, aydınlık bir Türkiye için siyasi çalışmalarıma devam edeceğim” dedi. Tatlı; aşsızın, sağlık ve eğitim mağdurunun, “Sözümüzü söyleyen, sorunumuzu sırtlayan, yarınımızı düşünen olmadı” diyenlerin adayı olduğunu sözlerine ekledi.

Girgin, Meclis’in ilk hemşiresi olacak

CHP İzmir 1. Bölge’den milletvekili aday adayı Hatice Girgin, yarışı kazanması halinde, TBMM’nin ilk hemşiresi olacak. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 20 yıl boyunca hemşirelik yapan Hacer Girgin, görev yaptığı kamu kurumdan istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Siyaset alanında inandığı doğruları söylemek adına, çevresinin de desteğiyle yola çıktığını belirten Hacer Girgin, “Ülkemdeki pek çok soruna çözüm getireceğine inandığım, tek başına CHP iktidarını oluşturmak için var gücümle çalışacağım” dedi. Girgin, 8 yıllık AKP hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu.