Ege Minik kalbe anne karnında şifa

Minik kalbe anne karnında şifa

07.01.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

Anne Şennur Duraman’ın hamileliğinin 22. haftasında kalp problemi yaşadığı tespit edilen bebeği, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Minik kalbe anne karnında şifa

 

Denizli’de Şennur Duraman, hamileliğinin 22. haftasında yapılan kontrolde bebeğinin kalp problemi olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’ne yönlendirilen Şennur Duraman, Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Münevver Yılmaz, Uzm. Dr. Merve Oğuz ve Uzm. Dr. Emine Sayın tarafından oluşturulan ekip tarafından detaylı bir fetal ekokardiyografi testine tabi tutuldu.

Haberin Devamı

Kalp hızı 290 atıma kadar ulaştı

İncelemede, anne karnındaki bebeğin 110-160 atım olması gereken kalp hızının dakikada 290 atıma ulaştığı ve buna bağlı olarak kalp yetmezliği geliştiği belirlendi. Acil bir müdahale ile bebeğin kalp ritmi normale döndürüldü, kalp yetmezliği düzeldi ve sıvı toplanması kontrol altına alındı. Bebeğin 37. haftada sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi büyük bir sevinç kaynağı oldu. Uzmanlar, anne karnındaki bebeklerde görülen ritim bozukluklarının hayati tehlikeye neden olabileceğini belirtti.