Ege Mis gibi festival

Mis gibi festival

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pamukkale’den dünyaya ihraç edilen kekik ve lavantanın tanıtımı ile bölgenin eko turizmde kendine yer edinmesi için festival düzenleyen Belediye Başkanı Örki, “Çiftçinin emeğini büyütüyoruz” dedi

Mis gibi festival

Dünyanın kekik ihtiyacının neredeyse tamamının üretildiği Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, Pamukkale Belediyesi tarafından “Pamukkale Belediyesi Kekik ve Lavanta Festivali” düzenlendi.
‘Denizli Kekiği’ adının tescilini aldıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bundan sonra kekik denince akla ‘Denizli Kekiği’ gelecek. Kekiğin tüm dünyaya bu isimle satılması çok önemli. Kekik ve lavanta konusunda farkındalık oluşturmak için festival düzenledik. Burada emek veren üreticilerimizin farklı bir gün geçirmelerini de istedik” dedi.
Festivale katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, “Bu festivalle hem ürünün tanıtımını yapılıyor hem de bu bölgeyi turizme kazandırmak için önemli bir adım atıldı” diye konuştu. AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, “Türkiye’nin en büyük kekik üretim bölgesindeyiz. 60 ülkeye kekik gönderiliyor” bilgisi verdi.
Festival kapsamında üretici yarışmaları yapıldı. Konserlerle eğlence katlandı.