Ege Muğla için birleştiler

Muğla için birleştiler

27.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’ün ev sahipliğinde, il genelindeki sorunların çözümü için üç partinin vekilleri, il başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantıda buluştu

Muğla için birleştiler

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ev sahipliğinde CHP’nin 4, AK Parti’nin 2, İYİ Parti’nin 1 milletvekili, il başkanları ile ilçe belediye başkanları bilgilendirme ve koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Toplantıda il genelindeki imar barışı ve diğer konular masaya yatırıldı. Büyükşehir Başkanı Gürün, “Ortak sorunlarımızın çözümü için birlikte hareket edebiliriz. Katma değeri yüksek hizmetler alabiliriz. Bizler sorunları, çözüm önerileriyle birlikte ortaya koyuyoruz. Örneğin, orman yollarının çok fazla olduğu bir ildeyiz. Orman Bakanlığı’na yol tahsisleri için her yıl kira vermek durumundayız. Bu kanunla değiştirilebilecek şey. Yüzde 68’i orman olan bir yerde bulunduğumuz için bizi fazla etkiliyor” dedi.

Haberin Devamı

İmar barışı vurgusu

Kıyılardaki atık toplamayla ilgili önemli çabalarının olduğunu belirten Gürün, “Kıyılarımızın ve denizlerimizin kirlenmemesi için tekneler seyir halindeyken 6 teknemizle hizmet veriyoruz. Aldığımız atıkları kıyıya bırakıp, tekrar teknelerden atık toplamaya devam ediyoruz. Karacasöğüt’te atık toplama merkezimizin yapımına başladık” diye konuştu. AK Parti grubu adına konuşan İl Başkanı Kadem Mete de, özellikle kırsalda kalan imar planı olmayan alanlarda vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşadığını dile getirdi.

26 kurumdan görüş

Gürün de, 1/5000’lik imar planlarının yapılmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşünü aktararak, bazı ilçe mücavir alanlarında devam eden çalışmalar bulunduğunu aktardı. Planlar hazırlanırken, 26 kurumdan görüş alındığını, alanın büyük olması nedeniyle süreçle ilgili doğal sorunlar yaşanabildiğini söyledi.