Ege Muhtar hastalanınca nikahı sekreter kıydı

Muhtar hastalanınca nikahı sekreter kıydı

01.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu yüzden köyde tartışma çıktı. Sekreterin kıydığı nikahın geçerli olup olmadığı sorgulanmaya başladı. Kaymakamlık, muhtar hakkında soruşturma açtı

Muhtar hastalanınca nikahı sekreter kıydı

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Kızılkeçili köyünde, muhtarlıkta çalışan sekreterin kıydığı nikah, tartışmalara yol açtı. Nikah memurlarına ait cübbeyi giyen sekreterin kıydığı ileri sürülen nikahın geçerli olup olmadığı tartışılırken, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Kızılkeçili Köyü Muhtarlığı’nda sekreter olarak çalışan Derya Yeşildağ’ın (23) kıydığı nikahla ilgili haber, Edremit’te yayınlanan yerel “Körfez’de Star” gazetesinde çıkınca ilçede tartışmalara neden oldu. Gazetede yer alan bu haber üzerine, sekreter Yeşildağ’ın nikah memurlarının giydiği cübbeyle kıydığı nikahla evlenen çiftlerin, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek durumu anlatmaları ve getirdikleri amatör kamera görüntüleri, skandalın patlak vermesine neden oldu.

Kamera görüntüsü var
Bu görüntülerde, 23 Ağustos’ta evlenmek istediklerini belirterek, muhtarlığa başvuran Nadide Kargalı (23) ve Şerif Tavancıoğlu (28) çiftinin nikahlarını, muhtarlıkta sekreter olarak çalışan Derya Yeşildağ kıyarken görülüyor. Yaklaşık 4 yıldır muhtarlıkta çalıştığı ve çok sayıda nikah kıydığı öne sürülen Yeşildağ’ın, nikah memurlarına özel cübbeyle görüldüğü görüntülerde, nikahı kıyarken sergilediği rahat ve işbilir tavırları dikkat çekiyor.

Birinci aza kıyabilir
Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, muhtarların yalnızca hastalık halinde raporlu iken ve izin durumlarında, muhtarlığın birinci azasına yetki verebildiğini ve başka bir durumda kesinlikle nikah kıyma yetkisi verilemediğini belirtti. Aydın, “Olayla ilgili soruşturma başlattık. Muhtar Osman Akçay ve sekreter Derya Yeşildağ’ın ifadelerini alacağız” dedi.
Köy Muhtarı Osman Akçay, söz konusu görüntülerin, geçen Ağustos ayında köyde yapılan bir düğüne ait olduğunu belirterek, “Nikahın bütün evraklarını ben hazırladım. Ancak eşimin rahatsızlığı nedeniyle düğüne katılamadım. Düğünün ertelenmemesi için, sekreter kızı, kendi yerime görevlendirdim. O yalnızca nikah şahitlerinin adlarını yazıp, defteri imzalattı. Nikah defterindeki işlemleri de ben yaptım. Sekreter kız, sembolik olarak nikahı kıydı. Sekreter kız orada formaliteden bulunuyordu. Gazetenin yer verdiği haber maksatlı. Haberi yazan gazete hakkında davacı olacağım” dedi.
Derya Yeşildağ’ın, nikahını kıydığı çiftler ise soluğu Nüfus Müdürlüğü’nde alıp, nikahlarının geçerli olup olmadığını sorgulamaya başladı.