Ege Müzisyen Garo Mafyan ile genç yeteneklere eğitim

Müzisyen Garo Mafyan ile genç yeteneklere eğitim

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sanat Akademisi’nde, uzman kadrosuyla uluslararası standartlarda eğitim veren TED Koleji, her dalda bilgi ve zevk sahibi nesillerin yetişmesini amaçlıyor.

Müzisyen Garo Mafyan ile genç yeteneklere eğitim

TED İzmir Koleji, güçlü yönetim kadrosuyla öğrencilerine 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu insan profiline uygun eğitim veriyor, onları sanata ve spora yönlendiriyor. Okul bünyesinde yaşama geçirilen Sanat Akademisi’nde, uluslararası standartlarda eğitim veren kolej yönetimi, çocukların sanatın çeşitli dallarında bilinçli zevkleri olan bireyler olarak yetişmesini sağlıyor, genç yetenekleri de destekliyor.

Haberin Devamı

Genel koordinatörlüğünü ve müzik bölümü direktörlüğünü müzisyen Garo Mafyan’ın üstlendiği akademide, genç yeteneklere 1. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar eğitim veriliyor. Çocukların sanatın birçok dalında en iyi eğitimi almaları için çabaladıklarını dile getiren Mafyan, “Öğrencilerimizin alacakları eğitimin, ileride hangi kariyeri seçerlerse seçsinler hayatlarını güzelleştireceğine inanıyorum” diyor.

Torunu için geldi

TED İzmir Koleji’yle torunu vesilesiyle tanıştığını dile getiren Garo Mafyan, “Bir süredir İzmir’de yaşıyorum. Torunumu TED İzmir Koleji’ne yazdırmıştık. Daha sonra okul yönetimi, benimle bağlantıya geçti. Sanat Akademisi projelerinden bahsettiler. Görüşmemiz sırasında sanata bakış açımız ve gençler için kurduğumuz hayallerin örtüştüğünü gördüm. Böylece birlikte çalışmaya başladık. Eğitmen olarak deneyimim var. İstanbul Belediye Konservatuvarı Yüksek Armoni ve Piyano Bölümü mezunuyum. Konservatuvarda birkaç yıl eğitmenlik de yaptım. İstanbul Gelişim Orkestrası, Bahçeşehir Üniversitesi ve yoğun bir çalışma hayatım oldu. TED İzmir Koleji Sanat Akademisi’nin de direktörü olarak eğitim vermeye devam ediyorum” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

‘Kötülük gelmez’

Akademide yetenekli öğrencilerin farklı branşlarda profesyonel eğitim almasını sağladıklarını kaydeden Mafyan, “Bunun için profesyonel ve birbirinden kıymetli sanatçı arkadaşlarımdan oluşan bir eğitmen kadrosu kurduk. Akademimizde ‘Müzik’, ‘Yaratıcı Drama ve Tiyatro’ ile ‘Dans’ olmak üzere üç bölümde uluslararası boyutta eğitim veriyoruz. Diğer okullardaki çocuklara ve velilere de akşam ya da hafta sonları eğitim veriyoruz” dedi.

Türk Eğitim Derneği’nin 90. yılını, öğrencilerin konseriyle kutladıklarını belirten Garo Mafyan, “Ayrıca öğrencilerimiz William Shakespeare’in unutulmaz eseri Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan uyarlanan bir tiyatro gösterisi yaptı. Her biriyle büyük gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Sporu da sevdiriyorlar

TED İzmir Koleji, çocukların spora olana ilgisini artırmak için de kolları sıvadı. 7-15 yaş arası çocuklara basketbol ve voleybol eğitimi vermek üzere yaz okulu açan yönetim, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve esi milli oyuncu Hüseyin Beşok’la işbirliği yaptı. ‘Beşok Basketbol, TED Voleybol Eğitimi’ programı kapsamında profesyonel antrenörler tarafından her öğrenciye kendi yaş kategorisinde eğitim veriliyor. Yaz okulunun 11 Ağustos’ta sona ereceği program, Eylül ayı itibariyle kış okulu olarak TED İzmir Koleji’nde devam edecek.

Haberin Devamı

Müzisyen Garo Mafyan ile genç yeteneklere eğitim