Ege Narlıdere’den dünyaya açılacaklar

Narlıdere’den dünyaya açılacaklar

10.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Narlıdere Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve İTK Yelken Spor Kulübü işbirliği ile geleceğin yelken sporcuları yetişecek.

Narlıdere’den dünyaya açılacaklar

19 Ağustos’a kadar yapılacak başvuruların ardından 20-21 Ağustos tarihlerinde denizde gerçekleştirilecek seçmeler doğrultusunda Narlıdere’de yaşayan 7-14 yaş aralığındaki 16 kız sporcu ücretsiz olarak yetiştirilerek yelken sporuna kazandırılacak. Spor ve eğitime her zaman destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Engin, “Projeye başlarken önceliği kız çocuklarına verdik. Denizle iç içe olan Narlıdere’den, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecek yelkenciler çıksın istiyoruz” dedi.
Başvuruyu kaçırmayın
Kız çocuklarının yelken sporuna kazandırılmasını amaçlayan proje kapsamında yüzme bilme şartı ile başvurular Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kurslar biriminden ve online olarak www.narlidere-bld.gov .tr adresinden yapabilecek. Değerlendirmelerin ardından belirlenen aday sporcular, İTK Yelken Spor Kulübü’nün tesislerinden denize açılacak. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılacak seçmeler, denizde gerçekleştirilecek.