Ege Nazilli’de Yörük kültürü yaşatılıyor

Nazilli’de Yörük kültürü yaşatılıyor

22.02.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Aydın’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Deve Güreşi Festivali’nde yaklaşık 180 deve, arenaya çıktı. Toplam 20 bin vatandaş, heyecana ortak oldu.

Nazilli’de Yörük kültürü yaşatılıyor

BAHATTİN ALBAYRAK DHA - Aydın Nazilli’de bu yıl 12. kez düzenlenen Deve Güreşi Festivali’nde Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 180 deve arenaya çıktı. Festivale; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve 20 bin vatandaş katıldı. Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, emeği geçenlere teşekkür etti, “Çok güzel bir güreş arenası hazırlanmış, önlemler alınmış. Geleneklerimiz, örf ve adetlerimiz yaşatılıyor” dedi. Başkan Özcan da, Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Hanımağa’dan hediye

Organizasyonu, 400 bin liralık altın takıyla izleyen ‘Hanımağa’ lakaplı Zekiye Çelebi de, ilgi odağı oldu. Çelebi, Başkan Çerçioğlu’na en kıymetli eserini hediye etmek istedi. Şahsına hediyeyi kabul etmeyen Çerçioğlu, antika değeri oldukça yüksek olan köstekli saati, tutanak karşılığı Büyükşehir envanterine kaydettirdi.