Ege Ne olacak şimdi!

Ne olacak şimdi!

29.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gençlerin gürültüsünden bıkan vatandaşlar şikayet etti. Belediye sahayı dümdüz yaptı. Gençler, "Kahve köşelerine mahkum edilmeyelim" diyor

Ne olacak şimdi






İzmir Narlıdere'de 200 genç basketbol ve futbol oynadıkları Fevzidede Parkı'ndaki oyun sahasının belediye tarafından yıkılmaması için mücadele başlattı.
Narlıdere Belediyesi'nin yıkımı durdurması için topladıkları imzaları Büyükşehir Belediyesi'ne veren gençler dilekçelerinin üzerine, "Bu Narlıdere'deki gençlerin çığlığıdır" diye yazdı.
Geçer Sokak'ta oturanlar bir süre önce, top oynayan gençlerin aşırı gürültü yaptıkları gerekçesiyle, imza toplayıp Narlıdere Belediyesi'ne başvurdu, parkın kaldırılmasını istedi.
Belediye isteği uygun bulup basketbol sahasını yıkmaya başlayınca da bu kez gençler ayaklandı.

Encümen karar aldı
200 genç imza toplayarak sahanın yıkılmaması için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Belediye işçilerinin iş makinalarıyla sahayı yıkması, okul çıkışlarında burada top oynayan öğrencilerin de tepki göstermesine neden oldu.
Belediye Başkanı Abdül Batur ise Belediye Encümeni tarafından alınan yıkım kararından dönülmeyeceğini söyledi. Başkan Batur, "Basketbol sahasının yıkılmasından şikayetçi olanlar o parkta huzuru kaçıranlardır. O alanı o şekilde bırakamayız. Mutlaka yıkılacak" dedi.
Semt sakinleri de gençlerin oyun sahasına ihtiyacı olduğunu bildiklerini söyledi, "Ancak çok gürültü ediyorlar, camlarımız kırılıyor. Belediye onlar için de bir çözüm bulsun. Ayrıca burası iyi bakılmazsa geçmişte olduğu gibi yine sarhoş yatağı olur" diye konuştu.



EGE