Ege ‘Neden vurduğumu gidin imama sorun’

‘Neden vurduğumu gidin imama sorun’

08.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şefika Etik’i öldüren öfkeli koca İbrahim Etik, gazetecilere, Manisa Akmescit Camisi’nin imamının telefon kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ifade etti

‘Neden vurduğumu gidin imama sorun’

Manisa’da, aldatıldığını öne sürüp, kadın sığınma evine dilekçe verdikten sonra geldiği evinde banyoya giren eşi Şefika Etik’i defalarca bıçakladıktan sonra evi ateşe veren İbrahim Etik, polis tarafından sağlık kontorlü için hastaneye getirildiği sırada, “Cinayeti cami imamına sorun. Telefon kayıtlarını incelesinler” diye bağırdı.

19 yıllık eşiydi
Merkez Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki evde önceki gün meydana gelen olayda; 20 Eylül’de şiddet gördüğü için polise giden, ardından da kadın sığınma evine yerleştirilen iki çocuk annesi 33 yaşındaki Şefika Etik, sığınma evi yetkililerine dilekçe verip evine geldi. Banyoya girip duş yapan kadınla eşi işsiz 45 yaşındaki İbrahim Etik arasındaki tartışma, öfkeli kocanın bıçak darbeleriyle bitti. Talihsiz kadın kanlar içinde yere yığılırken, 19 yıllık eşini katleden İbrahim Etik de çığlıklar atarak evi yaktı. Sırtında bıçakla hastaneye kaldırılan Şefika Etik, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sağlık raporu için Manisa Devlet Hastanesi’ne getirilen İbrahim Etik, sakin hareketleriyle dikkat çekti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı hastane çevresinde adeta kuş uçurtulmazken, zanlıya da çelik yelek giydirildi. İbrahim Etik, gazetecilerin “Eşinizi neden öldürdünüz?” sorusuna, “Cinayeti cami imamına (Akmescit Camii) sorun. O imamın cep telefonu kayıtları incelensin, o zaman her şey anlaşılır” diye haykırdı. Şefika Etik’in teyzesi olduğu öğrenilen bir kadın, cinayet şüphelisine saldırmak istedi. Cep telefonunu polis noktasına fırlatan acılı kadın sinir krizi geçirdi.

Hastanede can verdi
Hayatını kaybeden Şefika Etik’in otopsisi tamamlandı. Genç kadının cenazesini almak için Muş’ta yaşayan ailesinin beklendiği öğrenildi. Öte yandan Etik çiftinin iki çocuğunun, İbrahim Etik’in babasının yanına gittikleri bildirildi.