Ege Nişan tamam sıra çifte düğünde

Nişan tamam sıra çifte düğünde

23.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli işadamı Cezmi Arslan ve eşi Güzide Arslan’ın kızları Gülce Arslan ile İran asıllı Murtaza Alp ve eşi Mine Alp’in oğulları Yekta Alp, Sahilevleri’nde sade bir törenle evliliğe ilk adımı attı.

Nişan tamam sıra çifte düğünde

2004 yılında yurtdışındaki eğitimleri sırasında tanışan Gülce Arslan İzmir Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık stajı yapıyor, Yekta Alp de mobilya ticaretiyle uğraşıyor. Gülce ile Yekta, önümüzdeki sene temmuz ayında, hem İran’da hem İzmir’de yapılacak olan düğünlerle dünya evine girecek.

Haberin Devamı

Sanatçı adayları için son 8 gün
Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir şubesi, yeni sezona başlıyor. İzmir Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi çalışanlarından oluşan üyeleri ile özellikle çocuklar ve gençlere yönelik sanatsal eğitim çalışmaları gerçekleştiren TOBAV 500’ü aşkın öğrencisi ve sosyal projelerle yeni sezonda da adından söz ettirecek. Kayıtlar 30 Eylül’e kadar devam ederken, yeni dönemde özellikle çocuk koroları, tiyatro, bale ve enstrüman dalları yoğun talep görüyor.

Yeteneklilerin 25’i seçilecek
Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 2010-2011 oyuncu seçmelerine ilgi yoğun oldu. 16-45 yaş arası 64 kişi, Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, oyuncular Kenan Şensoy ve Cemil Şen önünde yeteneklerini sergiledi. 25 kişi seçeceklerini belirten Tayfun Şengöz, yetenek, dans, müzik ve müziğe uyumu ön planda tuttuklarını söyledi. Sonuçlar hafta sonunda açıklanacak.

Haberin Devamı

2. Trienal 27 Eylül’de
İlki 2007’de İzmir Fransız Kültür Merkezi ve K2 Güncel Sanat Merkezi tarafından hayata geçirilen Uluslararası Çağdaş Sanat Trienali Port İzmir’in ikincisi, 27 Eylül-30 Kasım’da yapılacak. Çağdaş sanatın en yetkin örneklerinin sunulacağı trienalin sergi yapımcılığını, halen çalışmalarını Almanya’da sürdüren sanat tarihçisi Dr. Necmi Sönmez üstlendi. Yerli ve yabancı 41 önemli sanatçının davet edildiği trienalin teması “Sessizlik_Fırtına” olarak belirlendi.