Ege ‘No Touch Laser’ ile astigmattan kurtulun

‘No Touch Laser’ ile astigmattan kurtulun

30.03.2017 - 03:57 | Son Güncellenme:

Op. Dr. Kadir Kulak, TransPRK Lazer (No Touch) sisteminin korneada kesi oluşturan diğer lazer sistemlerine göre daha güvenilir bir yöntem olduğunu belirterek uzak ve astigmat tedavisinde yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi.

‘No Touch Laser’ ile astigmattan kurtulun

Özel Aydın Göz Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Kulak, TransPRK lazer sisteminin miyopi, miyopik astigmatizma gibi göz kusurlarında kullanıldığını söyledi. Kulak; “ TransPRK lazer modunda diğer lazerlerden farklı olarak korneaya kesi uygulanmıyor. Diğer lazer yöntemlerine göre çok daha güvenli bir yöntem. Burada tek bir adımda ve korneaya dokunmadan kırma kusuru korneanın üst tabakasından yapılan işlemle düzeltilebiliyor. Bu yöntem ince kornealı ve kuru göze sahip hastalarda büyük bir kolaylık sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

18 yaş sınırı

TransPRK lazer sisteminde hasta seçiminin önemine dikkati çeken Opr. Dr. Kadir Kulak, şu bilgileri verdi: "TransPRK için hastanın 18 yaşını doldurmuş olması ve son bir yıl içerisinde 0,50’den daha fazla göz numarası artışı olmaması gerekmektedir."

Cerrahi müdahale çok kısa sürüyor

Dr. Kadir Kulak, “Hastanın gözünü kırpmaması için özel bir aparatla göz kapakları sabitleniyor. Tedavi süresi kısa sürüyor. Hastanın, doktorunun talimatlarına uyması tedavinin daha başarılı sonuçlanmasını sağlar” dedi.