Ege Obeziteye ‘dur’

Obeziteye ‘dur’

29.04.2018 - 00:44 | Son Güncellenme:

Obezite ve Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri, 4-6 Mayıs günleri arasında İzmir’de düzenlenecek. Program kapsamında; vatandaşlar bilinçlendirilecek, fiziksel aktiviteye yönlendirilecek

Obeziteye ‘dur’

Başbakanlık Vakfı organizasyonu Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı birlikteliğiyle İzmir’de Obezite ve Sağlıklı Yaşam etkinlikleri 4-5-6 Mayıs günleri arasında Fuarizmir’de yapılacak. Etkinliklerle, vatandaşların bilinçlenmesi, sağlık için harekete geçmesi öngörülüyor. Başta çocuklar olmak üzere tüm yetişkinlerin karşı karşıya olduğu obezite konusundaki farkındalık oluşturulması iç açıcı değil. Fiziksel aktivitenin yetersizliği ve yapılan araştırmalarda varılan sonuçlara göre; aileler arasında tanı konulmuş hipertansiyon oranı yüzde 17.6, diyabet oranı yüzde 14.9, kolestrol yükseklliği ise yüzde 16.6 olarak tespit edildi. Obeziteye dur diyecek program kapsamında; spor, beslenme, diyet, güzellik, estetik, psikoloji, cerrahi yöntemlerle obezliğin nasıl sonlandırabilinmesi konuşulacak.

Haberin Devamı

Tedavi yöntemleri

Alanında uzman kişilerle sahaya çıkılacak etkinlikte özellikle obeziteden korunma yolları, obezite ve DM eğitimi, doğru beslenme tedavisi, beslenme davranış değişikliği, obezitenin kalp üzerine etkileri, solunum sistemi üzerine etkileri ve cerrahi tedavi konusu tüm detaylarıyla bazen panel, bazen söyleşi, bazen de atölye çalışmalarıyla anlatılacak. Ayrıca yapılacak belsegel filmler, afişler, broşürler ve bilbordlarla ‘sağlık için harekete geç’ mesajı verilecek. Ayrıca Milli Eğitim İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde çocuklar periyodik olarak sahaya getirilecek, bilgilendirilecek, fiziksel aktivitelere katılımı sağlanacak. 3 gün sürecek etkinlik hem İzmir’e, hem Türkiye’ye ‘sağlıklı günler’ getirecek.

Haberin Devamı

İzmirlinin festivali başlıyor

Bahar aylarının gelmesiyle festivaller kentine dönüşen İzmir, her hafta birbirinden renkli etkinliklerle hem İzmirlileri hem de çevre illerden gelenleri ağırlıyor. Türkiye’nin sayılı festivalleri arasına giren, Alaçatı Ot Festivali ve Urla Enginar Festivali’nin ardından şimdi sıra Boyoz Festivali’ne geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Radyo Romantik Türk projesiyle, 4’ünce kez düzenlenen İzmir Boyoz Festivali, bugün saat 11.00’de Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda, İzmirlileri en sevdikleri yiyeceklerin başında gelen boyozla buluşturacak. Önceki yıllarda on binlerin katıldığı, boyozların erken saatlerde hızla tükendiği festivale bu yılda yoğun katılım bekleniyor.

Boyoz Yeme Yarışması

On binlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramının ücretsiz olarak sunulacağı festivalde, ‘Boyoz Yeme Yarışması’ da gerçekleştirilecek. Kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmada birincilere sürpriz ödüller verilecek. Radyo Romantik Türk DJ müzik performansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Pop Orkestrası konseri ile İzmirliler, hem tadını hem de eğlencesini unutamayacağı bir şenlik yaşayacak.

Yazarlar