Ege Onlar alanı göstersin otoparkı biz yapalım

Onlar alanı göstersin otoparkı biz yapalım

02.11.2017 - 03:25 | Son Güncellenme:

Alsancak Stadı’nın çevresinde otopark alanları olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Delican, “Yer göstersinler, hükümet olarak biz yapalım” dedi. Tek engelin niyet bozukluğu olduğunu kaydeden Delican, Başkan Pekdaş’ın da siyaset yaptığını öne sürdü

Onlar alanı göstersin  otoparkı biz yapalım

Alsancak Stadı’na otopark yönetmeliğini gerekçe göstererek ruhsat vermeyen Konak Belediyesi’ne geçen günlerde çözüm çağrısında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başkan Sema Pekdaş’ın savunma açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Delican, gelinen aşamada, tek engelin niyet bozukluğu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Balçığa yapılsın istiyorlar’

Sema Pekdaş’ın belediyeciliği avukatlık ya da milletvekilliğiyle karıştırdığını öne süren Bülent Delican, şu vurguları yaptı: “Sanırım, 2019 hedefinde bu var. Belediyecilik çözüm üretmeyi, uzlaşmayı, halka hizmet için zemin aramayı gerektirir. İşleri hizmet etmektir, siyaset yapmak değil. Balçığın içine otopark yapın diye ısrar ediyor. Yönetmelikleri iyi okusunlar. Bazı durumlarda yeraltı otoparkı ya da tesisin içinde bir otopark yapılmaması söz konusu olabiliyor, hatta hayati önem taşıyabiliyor. Çağrımı tekrar ediyorum. Ya bilgisizler ya da bilinçli bir kandırma girişimi içinde kıvranıyorlar. Uzatmaya gerek yok. Gerekirse, stat için otopark alanı göstersinler, biz hükümet olarak yapımını üstlenelim.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ruhsatı bakanlık versin çağrısını da değerlendiren Başkan Bülent Delican şunları söyledi: “Otopark yönetmeliklerine göre ortada bir sorun yokken, yasal olarak zemin uygunken ‘dava açmayacağım söz’ diyerek topu bakanlığa atmasını anlamıyorum. Stadın çevresinde, üniversitenin arkasında otopark alanları var. Versinler yapalım. Hiç sorumluluk almak istemeyen bir yöneticilik anlayışı olmazki. Yönetmelikler ortada. Kanunsuz olur diyerek işi çıkmaza sürükleyen, krizi büyüten onlar.”

Amaçlarının, yaklaşık 100 yıllık tarihe sahip Alsancak Stadı’nın bir an önce yapılması olduğunu söyleyen Başkan Delican, “Sayın Başbakanımız temelini atarak proje bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı. Çıkmışlar, hâlâ ‘O stat oraya yapılacak’ diye bağırıyorlar. Evet, biz de söylüyoruz yapılsın tabii. Önünü açın, yapalım” diye konuştu.

‘Sorumluluktan kaçıyorlar’

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu sorunun yasal bir çözümü olduğunu görmesi gerektiğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Delican, “İlçe Belediye Başkanı ile bunu değerlendirmeli. Topu bakanlığa atmak, sorumluluktan kaçmak da işi yokuşa sürmektir. Meseleyi hiçbir engel yokken arapsaçına çevirmeye gerek yok” dedi.

2014 yılının Ağustos ayından başlayarak “Alsancak Stadı’nın yerine AVM yapılmayacak” dediğini dile getiren Bülent Delican, sözlerini şöyle noktaladı:

Haberin Devamı

“İzmir anladı, onlar da anlasın artık. Bu aşamaya geldik, hâlâ ayak diriyorlar. Butik bir kompleks niteliğinde olan tesisin otopark ihtiyacı, projeyle birlikte kendi tasarruflarındaki otopark düzenlemeleri üstünden ele alınmalı ve değerlendirilmeli.”