Ege ÖTV’deki indirim motosikleti uçurdu

ÖTV’deki indirim motosikleti uçurdu

15.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen motosiklet üreticilerinden Motoran ve SYM’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Celal Güzelses, geçen şubat ayında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gerçekleştirdiği ÖTV düzenlemesiyle sektörün yılı 165 bin adetle kapatmaya hazırlandığını söyledi.

ÖTV’deki indirim motosikleti uçurdu

Güzelses, ÖTV’nin yüzde 22’den yüzde 8’e çekilmesinin motosiklet sektörü için büyük bir canlamaya yol açtığına da işaret etti.

Büyükşehirlerde ilgi daha az
Bir yıl öncesine göre motosiklet pazarının yüzde 22 büyüdüğünü, otomotivden ayrı olarak ilk defa ÖTV oranı düşürülen motosikletin ekonomi için öneminin anlaşıldığını dile getiren Güzelses, “Motosiklet, petrole bağımlı bir ülke olarak, yakıt sarfiyatı düşük, ulaşım ve park sorununa Avrupa ve Asya’da kesin çözüm olarak görülüyor. Köy, kasaba ve 3 büyük kentin dışında, nispeten trafiği az illerde motosiklet kullanımı daha yaygınlaştı. Son dönemde 3 büyük kentte de 125 cc, 200 cc ve 250 cc Scooter satışlarında önemli artışlar var.

İZİAD Afrika’dan eli dolu döndü
İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) üyeleri yeni pazar arayışları kapsamında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne iş gezisi düzenledi. İZİAD Başkanı Resül Seçilmiş, 5 günlük gezinin çok olumlu geçtiğini, İzmir’den 12 işadamı ile Johannesburg’a giderek çeşitli temaslarda bulunduklarını belirtti. Seçilmiş, önemli bağlantılara imza attıklarını söyledi.
İZMİR DHA

Park Bornova Outlet Center 7 yaşında
Park Bornova Outlet Center’ın, 7’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği bir adet Chevrolet Cruze otomobil kampanyası 33 bin 418 iştirakçinin katılımıyla sona erdi. Çekiliş, 24 Kasım 2011 tarihinde gerçekleşecek. Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, 7 yıldır Park Bornova’nın gelişip büyümesine katkıda bulunan ziyaretçilere teşekkür ederek, “Dünyaca ünlü markaları outlet fiyatlarıyla sunmaktan ve bizlere gösterilen ilgiden çok memnunuz” dedi.
DHA

Gazeteci Medat Şenay’ın acı günü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi, Anadolu Ajansı muhabiri Medat Şenay’ın 4 yaşındaki kızı Zeynep, hayatını kaybetti. Minik Zeynep, dün, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Altındağ Özer Camii’ndeki cenaze törenine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere çok sayıda gazeteci dostu, siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Son derece üzgün olduğu görülen Medat Şenay, başsağlığı dileklerini kabul etti. Minik Zeynep’in cenazesi, kılınan namazın ardından Işıkkent Mezarlığı’na defnedildi. Milliyet Ege ailesi olarak, Zeynep’e Allah’tan rahmet, arkadaşımız Medat Şenay’a başsağlığı diliyoruz.