Ege ‘Özel çocukların annesi’

‘Özel çocukların annesi’

23.09.2022 - 07:48 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir, otizmli çocukların yanında yer almaya devam ediyor. Başkan Çerçioğlu, “Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaları için gece gündüz çalışıyoruz” dedi

‘Özel çocukların annesi’

Otizmli çocuklar, yaz dönemi boyunca Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kurslarını başarıyla bitirdi ve madalyalarını Başkan Özlem Çerçioğlu’nun elinden aldı. Otizmli çocukların ailelerini çok iyi anladıklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaları için gece-gündüz çalışıyoruz. Her çocuk gibi otizmli çocukların da haftada 45 saatlik eğitim alması gerekiyor. Bunu sağlamak için Aydın’ın tüm ilçelerine otizm destek merkezleri kurmayı hedefledik. Bu çocuklarımızın arasından müzik dehaları, çok başarılı yüzücüler çıkacak. Biz de bu cevherleri keşfetme gayretindeyiz” dedi.
Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, “Özel çocuklarımızın annesi olduğunuz ve onların yüreklerine dokunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Bu çocuklar için bir şey yapamaz demişlerdi. Yüzme öğrenemez demişlerdi; sayenizde hepsi yüzmeye başladı. Okuma-yazmayı öğrenemez, bisiklet kullanamaz dediler; fakat çocuklarımız hepsini yapıyor. Dünya tarihini değiştiren otizmliler yine Özlem annemizle birlikte adım adım yürüyorlar” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’na kendilerine verdiği destekler için teşekkür eden Özdemir, bir plaket takdim edip ailelerin duygularını kaleme aldıkları anı defterini hediye etti. Aileler ise ücretsiz olarak özel eğitmenlerce bire bir verilen yüzme kurslarının çocuklarının hayatlarını değiştirdiğini söyleyerek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘Özel çocukların annesi’

‘Kuşkonmazlar Halk Ege Et reyonlarında’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın çiftçisinin hizmetine sunduğu Aydın Çiftçi Merkezi’nde yüksek değerli ürün üretimine devam ediliyor. Uygun bakım şartlarıyla geçen şubat ayında erkenci hasat yapılan kuşkonmazdan bu mevsimde de verim alındı. Kuşkonmazlar Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerin beğenisine sunuldu. Uygun ve doğru bakımla uzun süreli verim elde edilebilen kuşkonmazın ekonomik değeri de oldukça yüksek. Kuşkonmaz iç piyasada değerlendirilmesinin yanı sıra ihraç da ediliyor. 
Üretimden elde ettikleri deneyimi isteyen çiftçilerle, kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya hazır olduklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, merkezin Aydın tarımı için önemli bir görev üstlendiğini belirtti.