Ege Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor

Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2011’de Gaziemir’de daha iyi bir dünya ve daha iyi bir birey hedefiyle rotasını belirleyerek yola çıkan Özel Rota Eğitim Kurumları, öğrencileri hayat boyu öğrenme düşüncesiyle yetiştirmeyi sürdürüyor.

Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor

Özel Rota Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Kadir Açıkbaşlar, başarılı eğitimi, sportif ve sanatsal başarının akademik başarıyla birleşmesine bağladı, “Akademik başarı çok önemli ancak, onun yanısıra sporuyla sanatıyla, sosyal aktiviteleriyle, dil eğitimiyle iletişim becerisi ve özgüvenlerini geliştirecek çalışmalarla çocuklarımızı destekliyoruz, özgüvenlerini oluşturuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor
Lise Yerleştirme Sınavı

Kayıt döneminin başladığını vurgulayan Genel Müdür Açıkbaşlar, bu doğrultuda ilk kez uygulamaya koydukları Rota Lise Yerleştirme Sınavı’nı (RLYS) başlattıklarını söyledi.

Başarılı olana burs

Rota Bursluluk Sınavı’nın (RBS) 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrencileri kapsadığını yaklaşık 1500 öğrencinin sınava girdiğini kaydeden Açıkbaşlar, “Öğrencilerimiz, bu sınavda hem kendisini denemiş olacak, hem de başarılı olduğu takdirde Rota Koleji’ne burslu ve indirimli bir şekilde kayıt olabilecek. Sınavı ilk kez bu sene düzenleyeceğiz” diye konuştu. Kuruluş tarihinden itibaren hayallerinde hep üniversite kurmanın olduğunu belirten Açıkbaşlar, İzmir’de kaliteli bir üniversite kazandırmak için çalıştığını, önümüzdeki yıl farklı ilçelerde de yeni kampüs planlarının olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor

‘Ticari olanların ömrü uzun sürmez’

Özel eğitim sektörünün büyümesi gerektiğini belirten Kadir Açıkbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 16-17 milyonluk bir öğrenci nüfusu var. Bu sayı birçok ülkenin nüfusundan fazla dolayısıyla böyle bir ortamda özel okul kaçınılmaz bir yer alıyor. Velinin beklentisi de değişmeye başladı. Bu nedenle sektörde büyüme olmalı ama bu alana farklı bakış açılarıyla girenler var. Ticari beklentisi olanların çok fazla ömrü olacağını sanmıyorum. Sektörde sadece nitelikli olanlar ayakta kalacak.”

Özgüvenli çocuklar Rota’da yetişiyor