Ege Parmak ısırtacak dönüşüm

Parmak ısırtacak dönüşüm

23.09.2022 - 07:56 | Son Güncellenme:

İzmir’in yıllarca ihmal edilen Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümde örnek gösterilecek bir proje yükseliyor. Divan Residence ile kente yeni bir simge kazandırılacak, bölgede katma değer yaratılacak

Parmak  ısırtacak  dönüşüm

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adım atılıyor. Teknik Yapı ve Koç Grubu işbirliğinde Ege Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor. Yarım asırlık Teknik Yapı kalitesiyle inşa edilecek olan Divan Residence projesi, İzmir’in yeni sembollerinden biri olacak ve Koç Grubu’nun hizmet kalitesiyle işletilecek. Proje, toplam 674 bağımsız bölümden oluşacak. 50 katlı bir residence bloğunun yanı sıra 12 ve 13 katlı iki adet blok yer alacak.

Haberin Devamı

Kangreni gideriyoruz

Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “İzmir için kangren diyebileceğimiz, en sıkıntılı ve zor bir alan dönüşüme uğruyor. İzmir’in geleceği için çok değerli bir adım. İzmir’in insanca ve doğayla uyumlu dönüşümünde yeni bir sayfa açılmış oluyor. Ege Mahallesi’nde nihayet dönüşüm başlıyor. O nedenle çok gururluyum ve mutluyum” dedi.

6 bölge daha var

Ege Mahallesi’ndeki dönüşümle birlikte yaklaşık 4 bin kişinin ikamet ettiği bu bölgeyi yepyeni ve çok modern bir çehreye kazandıracaklarını ifade eden Soyer, “Yüzde yüz uzlaşı ile dönüşüm yapıyoruz. Tüm bu süreci Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü altında yürütüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat etsin. İzmir’in kentsel dönüşümünde vatandaşın sigortası belediyemizdir. Ege Mahallesi’ndeki çalışmaları tamamladığımızda 7 hektarlık dönüşüm alanında hem fiziksel hem sosyal açıdan tüm eksiklikler giderilmiş olacak. Şu an yaklaşık 3 bin 900 konutun kentsel dönüşüm süreçleri devam ediyor. Hedefimiz 15 bin. Hatta 20 bine çıkarmak. Toplamda 6 bölgede; Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümümü adım adım gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İzmir’in yaşlı yapı stokunun şehrin en temel sorunlarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Soyer, “Kentsel dönüşüme sadece eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması olarak bakmıyoruz, bakamayız. İzmir’de kentsel dönüşümü kentin sosyal, kültürel ve mekânsal karakterinin bir yansıması olarak görüyoruz. Bu nedenle yerinde dönüşüm en temel ilkemiz. Çünkü biliyoruz ki mahallelerimizin ruhu ancak orada doğmuş ve büyümüş insanların eliyle korunabilir. Biz kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken ruhları incitmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ardı ardına yaşanan depremlerden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının İzmir’in en öncelikli konularından biri olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, “Projemizdeki en temel özelliklerden biri deprem güvenliği. Yaşam standartlarının yükseltilmesi, çevreye duyarlı donanımlar ve malzeme kullanımı da vazgeçilmez standartlarımız arasında yer alacak” diye konuştu.
Teknik Yapı’nın İzmir’in ihtiyaçlarını ve taleplerini çok iyi bildiğinin altını çizen Durbakayım “Dört yıldır İzmir’deyiz ve İzmir’i tanıyoruz. Teveccüh gösterilen firmalarından biri olma gururunu yaşıyoruz. Bu teveccühü karşılıksız bırakmadık. Küresel kriz, pandemi, deprem ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’de faaliyet gösterdiğimiz süreçte, maliyet dengesini koruyarak yatırımcılarımıza kazandırdık. Aynı gayretimizi ve başarımızı, Divan Residence projemizle artırarak sürdürmeye kararlıyız.  Divan Residence ile İzmir’e simge bir bina yapmayı hedefliyoruz. Büyük bir kentsel dönüşümün ilk hamlesi olan proje, sosyal ve kültürel açıdan Ege Mahallesi’ne de (Alsancak bölgesine) katma değer kazandırılacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in yeraltını fotoğraflıyoruz

Haberin Devamı

Kentin geleceği için yaptıkları depremsellik araştırmaları ve yapı stoku envanteri çalışmaları hakkında da bilgi veren Büyükşehi Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in yer altı fotoğrafını çıkarıyoruz. Türkiye’de hiçbir kentte olmayan bir çalışmayı yürütüyoruz. Şehrin geleceği bu bilimsel çalışmaların sonunda ortaya konulmuş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ege’nin mavisini kucaklayacak

Sosyal tesisler, açık ve kapalı havuzlar, açık ve kapalı otoparklar ve 550 metrekare yeşil alana sahip projede, 422 residence daire ve 4 ticari ünite yer alacak. Proje, 1+1 ve 5+1’e kadar farklı büyüklükte ve normal, teraslı, dubleks, loft gibi farklı tip dairelerinden oluşacak. Her dairede, Ege’nin huzur veren maviliğini izleme imkanı sunan tavandan yere kadar tasarlanmış özel kayar mekanizmalı doğrama sistemine sahip balkonlar olacak.
Lansmana özel olarak satışa sunulacak ilk etap dairelerin metrekare satış fiyatı yaklaşık 50 bin liradan, daire fiyatları ise 2 milyon 655 bin liradan başlayacak. Yine lansmana özel olarak Teknik Yapı tarafından desteklenen daire fiyatları, yüzde 15 indirimle banka ve kefilsiz olarak 36 aya varan vade ve aylık yüzde 0,99 faiz oranlarında satışa sunulacak. Divan Residence projesi için yaklaşık 3 milyar liralık hasılat öngörülüyor.