Ege Parmak kadar doğdu

Parmak kadar doğdu

10.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de tatil dönüşü bindiği feribotta sancılanan 24 haftalık hamile Funda Demirtaş, kaldırıldığı hastanede, sadece 24 santim boyunca ve 860 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi...

Parmak kadar doğdu

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne eşi Yasin Demirtaş (34) ile tatile giden 24 haftalık hamile Funda Demirtaş (31), İstanbul’a döndüğü sırada Çanakkale’de bindiği araba vapurunda doğum sancısı tuttu. Hastaneye kaldırılan genç kadın bir gece yatıp taburcu edildi. Eşiyle tekrar yola çıkan Demirtaş’ın 2. kez feribotta sancısı tuttu ve hastaneye kaldırıldı. Genç kadın bu kez Türkiye’de yaşayabilirlik alt sınırı olan 24 haftalık bebeğini dünyaya getirdi. Zeynep Elvin bebek 24 santimetre boyunda ve 860 gramla Çanakkale’nin ilk parmak bebeği oldu.
Yolda sancılandı
İstanbul’da yaşayan Makine Mühendisi Yasin Demirtaş (34), 24 haftalık hamile olan eşi mali müşavir Funda Demirtaş’la (31) birlikte tatil için Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne geldi. Tatillerini tamamlayan genç çift dönüş yoluna geçti. Demirtaş çifti, Çanakkale’den Eceabat’a geçmek için otomobilleriyle araba vapuruna bindi. Hastaneye ilk kaldırıldığında 6 aylık hamile olan Demirtaş’ın henüz doğuma hazır olmadığı anlaşıldı. Genç çift, bir gece hastanede kaldıktan sonra yeniden yola çıktı ve yine araba vapuruna bindi.
İkinci defa hastanede
Lapseki’den feribotla Çanakkale Boğazı’nı geçip Gelibolu’ya gelen Funda Demirtaş’ın bir kez daha doğum sancısı başladı. Genç kadın, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin Yeni Doğan Ünitesi kritik doğum için seferber olurken minik bebek 24 santimetre boyunda ve 860 gram ağırlığında dünyaya geldi. Zeynep Elvin adı verilen parmak bebeğin normal bir bebeğin 4’te biri kadar olduğunu belirtildi.

Annesi uzaktan seviyor

Bebeğini kucağına alamayan ve kuvöz içinde sadece eliyle bacaklarını görebildiğini söyleyen anne Funda Demirtaş, “ Ona şuan sadece sütümü vererek faydam dokunuyor. Kızımızın yattığı kuvöze karşıdan bakıldığında sadece kolu ve bacağını görebiliyorum. Ama bukadarı bile bana yetiyor” diye konuştu.