Ege Problemleri çözdüler!

Problemleri çözdüler!

09.05.2018 - 01:49 | Son Güncellenme:

Mutlu çocuklar yetiştiren Ekin Koleji, ‘Gelecek Problemleri Çözme (FPS) Türkiye Finalleri’ne ev sahipliği yaptı.

Problemleri çözdüler

Ekin Okulları’nın ev sahipliğinde yapılan ve Ekin Okulları Kurucu Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu’nun FPS Türkiye Board Director olarak görev aldığı Türkiye Ulusal Finalleri, 75 okul ve 700 katılımcıyla yapıldı. Ulusal finallerde ‘Bulut Depolama’ konusunu çalışan takımlardan Türkiye birincisi olanlar, haziran ayında düzenlenecek olan uluslararası konferansa katılım hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Gelecek Problemleri Çözme Programı (FPSPI), 1974 yılında yaratıcılık ve eğitim alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Prof. Dr. Paul Torrance tarafından geliştirilen, yaratıcılık, analitik düşünce ve araştırma eğitim programı olarak biliniyor.

Gelecek Problemleri Çözme Programı’nda da 4-12. sınıflar için 3 kategoride yarışma düzenleniyor.

Toplumsal Problemleri Çözme, Küresel Problemleri Çözme ve Senaryo Yazımı kategorilerinde takım veya bireysel olarak gelecekteki yerel, bölgesel ve küresel toplumun karşı karşıya kalacağı sosyal, ekonomik ve bilimsel konulardaki problem alanlarına 6 basamaklı problem çözme süreci uygulanarak, öğrencilerin hayal gücü ve düşünce becerileriyle çözümler üretmesi sağlanıyor. Her yıl ABD’nin farklı üniversitelerinde düzenlenen konferans, bu yıl 6-10 Haziran’da University of Wisconsin- La Crosse’da...

Haberin Devamı

7 yıllık deneyim

Ekin Koleji’nde 7 yıldır çalışmaları yürütülen Gelecek Problemleri Çözme Programı’nda (FPSPI) 2013 yılında ‘Toplumsal Problemleri Çözme’ kategorisinde yaptıkları çalışmayla ABD’deki ulusal konferansa katılma hakkı kazanan öğrenciler, dünya üçüncülüğü ödülünü aldı. Ekin Koleji’nin başka bir FPS takımı da 2015 yılında yürüttükleri projeyle dünya dördüncüsü oldu.

Yazarlar