Ege PTT personelinin kıyafeti Uşak’tan

PTT personelinin kıyafeti Uşak’tan

17.09.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Uşak Üniversitesi, PTT ile yürüttüğü işbirliğini sürdürüyor. Deri, Tekstil, Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu yıl da personelin iki sezonluk kıyafetlerini üretti.

PTT personelinin kıyafeti Uşak’tan

Uşak Üniversitesi’nin 2020’den bu yana Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü, ‘Yazlık- Kışlık Dağıtıcı Personel Kıyafet Tasarımı ve Şartname Yazımı Projesi’ kapsamında, Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu yıl için de iki sezonluk kıyafetler tasarladı. DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, yazlık pantalon, kemer, gömlek, tişört, yağmurluk, çorap, şapka, spor ayakkabı, kışlık pantolon, deri bot, eldiven, kazak, ince kazak, kaşkol-boyunluj, motosikletli kıyafeti, parka, mont ve çorap olmak üzere 18 ürün hazırladıklarını kaydetti, “Tüm bu ürünler hedef kitlenin beklentilerine göre toplantılar yapılarak, kullanıcı görüşleri alınarak tasarlandı. Tasarımcılar ve mühendislerin birlikte çalıştığı projede, ürünler teknik açıdan da değerlendirilerek iyileştirmeler yapıldı. Kullanım kolaylığına yönelik değerler, esneme, sürtünme, çekmezlik, ışık haslığı, evrensel Pantone renk kodları gibi teknik detaylara da şartnamede yer verildi” dedi. 

Haberin Devamı

Geri dönüşüme katkı 

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş da, “Yaklaşık 35 bin 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin kıyafetlerini tasarlayarak, teknik şartnamesini yaptık. Ulusal ve uluslararası birçok firma ile işbirliklerimiz de devam ediyor” diye konuştu. Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bölge firmaları başta olmak üzere birçok kuruluş, yurtdışından aldıkları tasarımları artık merkezimizden sağlanmakta. Bu sayede ithalat azaltıldı, firmaların ihracat kapasitelerinin artışına yardımcı olundu. Projelerde, geri dönüşüm ipliklerinin kullanımını teşvik ederen hem bölge sanayisine hem de doğanın korunmasına destek veriyoruz. Ayrıca, tasarımlarda kullanılan kumaşların Türkiye’de üretilebiliyor olmasına önem verilerek, yerli ve milli sanayinin gelişmesine de katkı sağlıyoruz.” Tasarlanan kıyafetler, tüm Türkiye’deki PTT dağıtıcı personelleri tarafından içinde ‘Uşak Üniversitesi tarafından tasarlanmıştır’ logosu ile giyiliyor.