Ege RES imalatına BASBAŞ talip

RES imalatına BASBAŞ talip

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi organizasyonunda, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ev sahipliğinde “2023’te Nasıl Bir Ekonomi” başlıklı değerlendirme toplantısı yapıldı.

RES imalatına BASBAŞ talip

Toplantının açılışında konuşan ESBAŞ ve Bergama Serbest Bölgesi’nin (BASBAŞ) CEO’ su Faruk Güler, 24 bin istihdam ve 2.5 milyar dolarlık ihracatı olan Ege Serbest Bölgesi’nin Bergama’da açılacak serbest bölgede aynı başarıyı yakalayacaklarını söyledi. İzmir’in her konuda üretim merkezi olduğunu belirten Güler, “Elektrikli araçların hareket halinde şarj olması için hidrojen öne çıkıyor. Hidrojen üretimi için de çok elektrik gerekiyor. Fakat denizin ortasına rüzgar türbini koyup hidrojeni o adada üretirseniz çok daha ucuza yeşil hidrojen üretmiş olursunuz. Hidrojen üretiminde kullanılacak elektrik için deniz üstü RES’lerin imalatında BASBAŞ üs olabilir” diye konuştu.
BASBAŞ bünyesinde özel bir sanayi bölgesi ilan edilip edilemeyeceğine yönelik de çalıştıklarını açıklayan Faruk Güler, “Eğer deniz kenarında yani Çandarlı‘da böyle bir projeyi hayata geçirirsek çok büyük bir atılım atılmış olur” dedi.