Ege Şampiyonların hocası artık İzmir’de

Şampiyonların hocası artık İzmir’de

05.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şampiyonların hocası artık İzmir’de

Atlantis Gençlik ve Spor Kulübü Sportif Direktörü Erkan Mutlu, yıllarca ABD’de başta Michael Pehpls olmak üzere birçok dünyaca ünlü yüzücüye antrenörlük yaptı. Şimdi de deneyimlerini İzmir’de kendi sporcularına aktaracak

Haberin Devamı

Atlantis Gençlik ve Spor Kulübü yaz dönemi çalışmalarını Narlıdere Olimpik Yüzme Havuzu’nda sürdürürken kulübün Sportif Direktörü Erkan Mutlu, Amerika’da edindiği parlak antrenörlük kariyerini şimdi yeni yıldızları Türk sporuna kazandırmak için kullanacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı yüzücüsü kabul edilen olimpiyatlarda 13, kariyerinde ise 37 altın madalya kazanan ABD’li yüzücü Michael Pehpls’in Bob Bowman ile antrenörlüğünü yapan, Allison Schmitt (Olimpiyat Şampiyonu), Chase Kalisz (Olimpiyat Şampiyonu), Cierra Runge, Oussame Mellouli (Yüzmede Müslüman olan ilk Olimpiyat Şampiyonu), Conor Dwyer, Yannick Agnel (Olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni), Peter Mankoc (Dünya rekortmeni), Burcu Dolunay (Olimpiyat A barajını geçen ilk Türk kadın sporcu), Nezir Karap (Olimpiyat A Barajını geçen ilk Türk erkek sporcu) gibi daha birçok yıldızın çalıştırıcılığını yapan Erkan Mutlu, İzmir’e yerleştikten sonra tüm konsantresini Atlantis Gençlik ve Spor Kulübü için vermeye başladı.

Haberin Devamı

‘Amacımız sporcu kazanmak’

300’ü aşkın sporcusuyla faaliyet gösteren Atlantis Gençlik ve Spor Kulübü’nde Sportif Direktörü Erkan Mutlu, “Michael Pehpls başta olmaz üzere birçok sporcuyla olimpiyatlara hazırlandık. Bob Bowman ve ABD Yüzme Federasyonundan antrenörlük ve idari eğitimler aldım. 2015 yılında Türkiye Yüzme Federasyonu Teknik Direktörlük görevine getirildim. 2016’da Avrupa Yüzme Federasyonu (LEN) Yüzme Teknik Kurul üyeliğine seçildim ve halen bu görevi sürdürmekteyim. 2017 yılında İzmir’e yerleştim. Atlantis Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu ile birlikte, kurulacak yeni spor kompleksi için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Yönetim olarak hedefimiz İzmir’i bu spor dalında yukarıya taşımak ve yeni sporcuları Türk sporuna kazandırmak” dedi.