Ege Sanayi ve sosyal hayat dengelenmeli

Sanayi ve sosyal hayat dengelenmeli

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, “Ekonomik açıdan hızla büyüyen kentimiz, gelen iş insanlarına geniş sosyal imkânlar da sunmalı” dedi

Sanayi ve sosyal hayat dengelenmeli

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, sanayide yaşanan gelişmeleri ve Vali Ersin Yazıcı’nın iş dünyasına yaptığı ‘Gelecek 5-10 yılı kaçırmayın’ çağrısını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Balıkesir’in yatırımcının en çok tercih ettiği lokasyonda yer aldığını ve kısa sürede 25 milyonluk nüfusa ulaşabileceğini belirten Kula, “Sanayi gelişirken şehri dışarıdan gelen beyaz yakalıları cezbedecek şekilde de hazırlanmalıyız. Dışarıdan gelen iş adamlarını konuk edeceğimiz 5 yıldızlı otelimiz yok” dedi. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer kalmadığını belirten Kula, “Balıkesir OSB şu anki mevcut yerinden 1,5 kat daha büyüyecek. 40’a yakın firmada yatırım için sıra bekliyor. Ancak gelinen noktada sosyal hayat alanında yapılan yatırım ve çalışmalar yetersiz kalıyor. Vali Yazıcı, ‘Hizmet sektöründeki arkadaşlar hazırlıklı olsun’ dedi. Dışarıdan yatırımcı geldiğinde göç de başlıyor. İnsanlar iyi okul var mı, tiyatro var mı diye bakıyor, sosyal imkânları merak ediyor. Bu sebeple kenti yönetenler; altyapı, eğitim, sağlık ve kültür-sanat hayatını planlanmalı” diye konuştu.