Ege Sarıgöl’e iki yıl içinde 124 milyonluk yatırım

Sarıgöl’e iki yıl içinde 124 milyonluk yatırım

14.05.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

Göreve geldiği günden beri yaptığı hizmetlerle dikkat çeken Manisa Büyükşehir Başkanı Sarıgöl’ü ihya etti. Altı temel atan, 22 tesisin açılışını yapan Ergün, “Hayırlı olsun” dedi

Sarıgöl’e iki yıl içinde  124 milyonluk yatırım

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl’e hizmetlerin bitmeyeceğini belirtti, 2016 yılında ilçeye toplam 69 milyon liralık yatarım yapıldığını, bunun 4 milyon 400 bininin MASKİ tarafından karşılandığını belirtti, “Bu yıl içinde Sarıgöl’e MASKİ Genel Müdürlüğü 47 milyon 700 bin, Büyükşehir Belediyesi de 7 milyon 625 bin liralık yatırım yapacak. Toplam rakam 55 milyon lirayı buluyor. Hizmete açacağımız ve temelini atacağımız tüm tesisler vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

Belediye tam kadro

‘6 temel atma, 22 açılış’ adlı tören, Sarıgöl Hükümet Konağı Meydanı’nda yapıldı. Etkinliğe, Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, eşi Nevra Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Duygulandıran görüntü

Törende konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, 3 yılda verdiği sözleri yerine getiren Cengiz Ergün ile birlikte çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi. Selçuk, konuşmasının ardından Ergün’e bir de sürpriz yaptı. Belediye ve Sarıgöllü muhtarlarla, vatandaşların Ergün’e teşekkür ettiği videoyu sundu. Bu sırada duygusal anlar yaşayan Ergün, Sarıgöllülere teşekkür etti. Ergün, “Toplu açılış ve temel atma bahane, Sarıgöllü hemşerilerimle bir arada olmak şahane diyorum. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Üç yıl önce burada ‘Bağbozumu Şenlikleri’ne katılmış ve Sarıgöl’de yapacağımız hizmetleri hayallerinizin bile almayacağını söylemiştim. Kolay kolay söz vermem. Ama söz verdiğim zaman da tutarım. Çok şükür bugün karşınızda bu sözlerin çok daha fazlasını yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Necati Selçuk ile canla başla çalıştıklarını belirten Ergün, “El ele verdik. Siyaset yapmadık. Sadece işimizi yaptık. Manisa’daki vatandaş nasıl vakit geçiriyorsa, Sarıgöl’de yaşayan kardeşimizin de aynı imkanlara ulaşmasını düşündük. İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için Gıda Bankası, çocuklarımız eğitim hayatına daha etkin başlayabilsinler diye çocuk kültür sanat merkezleri, dersaneye gitme imkanı bulamayan gençlerimiz için MABEM kursları, altyapısı, kanalizasyonu olmayan mahallelerimize altyapı hizmeti gibi çok sayıda çalışmaya Sarıgöl’de imza attık. Bitti mi, bitmedi.

’Çok işimiz var’

Alaşehir Caddesi’ndeki çalışmamızı beğendiniz mi? Sarıgölümüze güzel bir kent meydanı da kazandırdık. Düzenleme işinde iki bin metre asfalt yol, bisiklet yolu, kaldırım düzenlemesinin yanında 500 metrekare sergi alanı, bin 645 metrekare festival alanı, süs havuzu, araç otoparkı, bin 50 metrekare tören ve kafe alanlarını ilçemize kazandırdık. İşinden, bağından yorgun dönen vatandaşlarımız ilçesinde hoşça vakit geçireceği yepyeni bir sosyal alana kavuştu. Tüm tesislerimizi güle güle kullanın, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün de çok önemli yatırımları ve çalışmaları olduğunu söyleyen Ergün, şöyle devam etti: “MASKİ; 2016 yılında dört milyon 400 bin liralık yatırım yapmış ilçemize. Bu yıl hedefimiz ne kadar biliyor musunuz? Tam 47 milyon 747 bin lira.”

Haberin Devamı

‘Yeter mi, kesinlikle yetmez’

Törende Karacaali, Alemşahlı ve Çimentepe mahallelerinin düğün salonlarının da temelini atıyor olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz Sarıgöl’de ne kadar yatırım yaptı biliyor musunuz? Bugüne kadar asfaltından parke taşına, düğün salonlarından gençlik merkezine, parklardan cadde aydınlatmalarına kadar aklınıza gelen tüm hizmetlerimiz 64 milyon 300 bin liraya ulaştı. Yeter mi, yetmez. Çünkü benim Sarıgöllü hemşerim çok daha fazlasını, çok daha güzelini hak ediyor. İnşallah projelendirdiğimiz ve planladığımız hizmetlerle bir 7 milyon 625 bin liralık daha yatırım yapacağımızın müjdesini vermiş olayım” dedi. Konuşmaların ardından sahneye gelen Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Cengiz Ergün’e çeşitli hediyeler takdim etti. İlçeye bağlı Dadağlı Mahallesi’ne düğün salonu yapılması için arsasını bağışlayan hayırsever Metin Nişancı’ya da Ergün ve Selçuk hediye verdi. Daha sonra 22 hizmetin açılışı ve altısının da temel atıldı, tören sona erdi.

Haberin Devamı

Üç düğün salonu birden

Dadağlı, Özpınar ve Kızılçukur düğün salonlarını tamamladıklarını belirten Başkan Ergün, “Gençlerimiz buralarda dünya evine girecek, Sarıgöllü hemşerilerim özel günlerini, taziyelerini, toplantılarını burada gönül rahatlığıyla yapacak. Sarıgöl’e güzel bir itfaiye amirliği inşa ettik. Açılışlarımız arasında bu da var. Üç yıl önce geldiğimde Siteler Parkı’nın içler acısı halini görmüştüm. Geçen yıl temelini attık. Bugün de çalışmamızı tamamladık ve açılışını yapma noktasına geldik. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik merkezi kapalı otopark ve pazaryeri

Sarıgöl’de yaşayan gençlere söz verdikleri gençlik merkezinin ilerlediğini belirten Ergün, “Temelin atıp, kısa sürede gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi. Sarıgöl’e kapalı otopark ve pazaryerini kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını da ifade eden Ergün, “Tesiste, 250 tezgahlık pazaryeri, belediye hizmet binası, dükkanlar ve yaklaşık 120 araçlık otopark yer alacak. Pazaryeri bitince mevcut pazaryerinin kurulduğu yer için kent meydanı projemiz de hazır. Sarıgöl şaha kalkacak şaha” diye konuştu.

Cefakar anneleri ve Somalıları unutmadı

Soma’da meydana gelen elim maden faciasında hayatlarını kaybeden maden şehitlerini anan Başkan Ergün, şunları söyledi: “Mayıs ayı, hepimizi derinden sarsan Soma’da meydana gelen elim facianın yıldönümü. 13 Mayıs 2014’te meydana gelen elim maden faciasında tam 301 kardeşimizi kaybettik. Bu vesileyle 301 maden emekçisi şehidimizi rahmetle anıyoruz. Bugün ayrıca Anneler Günü. Sarıgöllü kadınlarımız, annelerimiz başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, ellerinden öpüyorum.”