Ege Şehit ailelerine övünç madalyası

Şehit ailelerine övünç madalyası

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın’da şehit aileleri ve gazilere törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Şehit ailelerine övünç madalyası

İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın’da şehit aileleri ve gazilere törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. İzmir’de 13 şehit ailesi ve 8 gaziye gönderilen madalya ve beratın takdim töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
İzmir Adliyesi’nde iki yıl önce düzenlenen saldırıda teröristlerin hain planını canı pahasına bozan şehit polis memuru Fethi Sekin’in madalyası kızı Nisa Nur, oğlu Burak Tolunay ve eşi Rabia Sekin’e verildi. Ankara Gölbaşı yakınlarında 2013 yılında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın madalyası da 9 yaşındaki kızı Ada ve eşi Özlem Salkım’a takdim edildi.

Haberin Devamı

‘Asla unutturmayacağız’

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Bu mertebeye ulaşmış evlatlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Aydın’da, Şehit Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri ve Gazi Piyade Uzman Çavuş Gökhan Koçar’ın ailelerine madalya ve beratı Vali Yavuz Selim Köşger tarafından verildi.
Denizli’de, 4 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve beratını Vali Hasan Karahan takdim etti. Manisa’da da 9 şehit ailesi ve 1 gaziye madalya ve berat verildi.