Ege 'Selçuk şeftalisinin tadına doyum olmaz'

'Selçuk şeftalisinin tadına doyum olmaz'

25.07.2017 - 03:59 | Son Güncellenme:

8. Belevi Şeftali Şenliği, Selçuk’a renk kattı. Başkan Zeynel Bakıcı, ihracata yönelik olarak üretilen şeftalinin çok özel bir lezzet olduğunu vurguladı

Selçuk şeftalisinin tadına doyum olmaz

İzmir’in Selçuk ilçesi Belevi Mahallesi’nde düzenlenen 8. Belevi Şeftali Şenliği kapsamında en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Haberin Devamı

Selçuk’ta düzenlenen şenlikte en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli seçildi. En iyi şeftali yarışmasında Esen Olgun, Döne Akgün ve Havva Köse ödüle layık görülürken, en iyi şeftali reçeli yarışmasında ise Hande Topçu, Asiye Ülgün ve Meryem Mert ilk 3’e girdi.

‘Bereketli topraklar’

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini veren Deppo Efes Genel Müdürü Ömer Soysal, Belevi Şeftali Şenliği’nin düzenlenmesine sunduğu katkılardan dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk topraklarının bereketli topraklar olduğunu belirtti, “Bu toprakların ne kadar bereketli olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada üretilen her mahsul ihracata yönelik üretiliyor. Bu ürünlerden biri de şeftalidir. Üreticinin daha iyi şartlarda üretim yapabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gayretimiz; üreticinin mahsulünün gereken değeri bulmasına yöneliktir” dedi. Kadın El Emeği Pazarı stantlarının açıldığı şenlikte Kuşadası Çınar Köyü Zeybek Ekibi’nin gösterisi de büyük beğeni topladı.